Ingezonden persbericht


Amcor zet het webMethods Integratieplatform in voor ketenintegratie

Wereldwijd opererende producent van verpakkingen stroomlijnt haar iReplenishment eBusiness-systeem en verbetert zo de service voor afnemers

Amsterdam en Fairfax, Va. - 9 maart 2005 - webMethods, Inc. (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van oplossingen voor bedrijfsintegratie, maakt vandaag bekend dat Amcor, wereldwijd één van de grootste producenten van verpakkingen, het webMethods Integratieplatform (onderdeel van de webMethods Fabric productsuite) in gebruik heeft genomen om haar iReplenishment eBusiness-systeem te verbeteren. Dit systeem stelt Amcor in staat de hele keten (supply chain) van eigen fabrieken, toeleveranciers en afnemers te koppelen aan alle benodigde systemen voor planning, vraagvoorspelling en orderafhandeling. Met deze elektronische informatie-uitwisseling door de hele keten kan de onderneming veel sneller inspelen op alle marktontwikkelingen en de dienstverlening naar haar klanten verbeteren.

Amcor, een van oorsprong Australische onderneming, levert een brede range aan plastic en metalen verpakkingen en is vooral bekend van de Polyethylene Terephthalate ofwel PET-containers. De onderneming produceert haar innovatieve verpakkingen wereldwijd in 240 verschillende fabrieken en onderneemt verkoopactiviteiten in 42 verschillende landen, waaronder België en Nederland.

Het webMethods Integratieplatform vervangt de sterk verouderde (legacy)systemen van Amcor. De bestaande technologie was niet meer in staat om de duizenden productrecords met SKU-data in het systeem op een snelle en verantwoorde wijze periodiek bij te werken. Het webMethods Integratieplatform zorgt nu op een robuuste en betrouwbare wijze voor de bijwerking van deze belangrijke SKU-data. Dit resulteert in een veel snellere informatieverstrekking naar zowel afnemers als de eigen fabrieken.

Het door Amcor ontwikkelde iReplenishment-systeem is een eBusiness-systeem, waarmee afnemers op een eenvoudige en beveiligde wijze hun dagelijkse bedrijfsactiviteiten in de hele keten kunnen uitvoeren. Tegelijkertijd levert het systeem alle divisies van Amcor één consistente methode om informatie voor planning, vraagvoorspelling, orderafhandeling en voorraadposities met elkaar uit te wisselen. Het efficiëntere gebruik van de informatiesystemen verlaagt de kosten en voorkomt tevens fouten in bijvoorbeeld het plaatsen en verwerken van orders.

"De reikwijdte van het iReplenishment-project strekt zich uit over alle bedrijfsactiviteiten van Amcor. Alleen al in Australie maken meer dan 400 klanten gebruik van het systeem, waaronder wereldwijd opererende organisaties als frisdrankproducenten, bierbrouwers, zuivelproducenten en leveranciers van gezondheidsproducten, " zegt Jasna Pivac, manager Integrated Replenishment en verantwoordelijk voor de implementatie bij Amcor. "De technologie van webMethods heeft ons in staat gesteld alle processen naadloos af te stemmen op onze eBusiness-diensten. Hierdoor is een volledig geïntegreerd en zeer soepel werkend systeem ontstaan, dat een beter inzicht biedt in het verloop van onze interne processen en tevens zorgt voor een verbeterde service naar onze klanten."

Over Amcor

Amcor Limited behoort met een jaaromzet van circa 7 miljard USD en 240 fabrieken in 42 verschillende landen tot de wereldwijde top 5 van verpakkingsproducenten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Melbourne, Australië. De onderneming levert een brede range aan plastic en metalen verpakkingen en is vooral bekend van de Polyethylene Terephthalate ofwel PET-containers. De onderneming is in Europa ook bekend onder de naam Amcor Flexibles en heeft fabrieken en verkoopkantoren in zowel Nederland als België, waaronder Amcor Flexibles Hapece te Kampen, Amcor Flexibles Envi te Assen, Amcor Flexibles Transpac te Gent en Amcor Flexibles te Halen.