Rijn & Venen 10.05 uur

Utrecht 09-03-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Slachtoffer en getuige melden zich

WOERDEN - Naar aanleiding van een oproep op de internetsite van de politie district Rijn&Venen zijn het betrokken slachtoffer en een getuige van een openlijke geweldpleging, gepleegd op zondag 13 februari j.l. op de Johan van Oldenbarneveltlaan, alsnog bekend geworden.

Het slachtoffer, een 14-jarige inwoner van Harmelen, werd op die bewuste zondag door zeven jongeren op het hoofd en het gezicht geslagen. Toen een toevallig passerende automobilist stopte en de politie waarschuwde, ging de groep er vandoor. Het lukte de politie om in de omgeving zeven jongeren in de leeftijd van 13 tot 15 jaar uit Woerden aan te houden. Het betrokken slachtoffer werd echter niet meer ter plaatse aangetroffen. Na de oproep in de media meldde hij zich alsnog bij de politie en ook een getuige, een 55-jarige inwoner van Woerden. Het onderzoek kon door de politie worden afgerond en het opgemaakte dossier is voor verdere behandeling aangeboden aan het Openbaar Ministerie. (Zie voor meer informatie ook het nieuwsbericht district Rijn&Venen d.d.14 februari 2005 met als titel: Lastige jongeren)

Oplichter aangehouden

MONTFOORT - De politie heeft een onderzoek tegen een 20-jarige inwoner van Linschoten afgerond. De Linschoter wordt er van verdacht ruim dertig personen te hebben opgelicht via internet. De Linschoter bood via populaire websites spullen te koop aan. Daarbij vroeg hij klanten van tevoren te betalen. Nadat geld was overgemaakt, leverde hij het niet goed niet af en liet vervolgens niets meer van zich horen. Hij werkte onder valse namen en liet de bedragen overmaken op zijn bestaande bankrekening.

Alle gedupeerden hebben hun overgemaakte bedragen inmiddels teruggestort gekregen. Het ging om bedragen die varieerden tussen de 10 en 120 euro. De op 9 februari j.l. aangehouden verdachte wilde in eerste instantie geen bekentenis afleggen. Toen de bewijzen echter tegen hem opstapelden, gaf hij uiteindelijk de oplichting via internet toe. De Linschoter is inmiddels weer in vrijheid gesteld en zal zich op 13 mei 2005 moeten verantwoorden bij de rechtbank in Utrecht.

Tips ter voorkoming van oplichting

Maak een afspraak om het aangeboden product persoonlijk te komen bekijken. Betaal niet voordat u het product hebt gezien. Het product zelf ophalen en contant betalen is de veiligste manier.

Controle op geslotenverklaring

HARMELEN De politie heeft dinsdag 8 maart, tussen 17.00 en 18.15 uur, een controle uitgevoerd op de geslotenverklaring in de Haanwijk.

Tijdens de controle werden 27 bestuurders bekeurd voor het niet voldoen aan dit verbod.

Snelheidscontrole

VINKEVEEN Heeft de politie op dinsdag 8 maart, tussen 16.00 en 17.00 uur, een snelheidscontrole uitgevoerd op de Baambrugse Zuwe.

Er werden 50 passerende automobilisten gemeten. Twee bestuurders reden sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Zij reden respectievelijk 71 en 72 kilometer per uur en kregen een bekeuring.

Controle parkeerzone

MIJDRECHT Heeft de politie op dinsdag 8 maart, tussen 14.00 en 15.00 uur, een controle uitgevoerd in de parkeerzone in het Centrum.

Op het Burgemeester Haitsmapark, de Passage en in de Croonstadtlaan bleken 10 bestuurders niet de verplichte blauwe parkeerschijf zichtbaar achter de voorruit te hebben. Zij kregen een bekeuring.

Bestuurders aangehouden voor rijden tijdens ontzegging

OUDEWATER/WOERDEN De politie heeft dinsdagavond, om 18.55 uur, een 44-jarige inwoner van Woerden aangehouden voor het rijden tijdens een ontzegging.

De man bestuurde zijn personenauto op de Zuid Linschoterkade en werd gecontroleerd. Hierbij bleek dat hij tot december 2005 geen auto mocht besturen. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn auto laten staan.

Een zelfde lot trof een 41-jarige inwoner van Gouda die gecontroleerd werd op de Steinhagenseweg. Deze verdachte was in verband met alcoholmisdrijven veroordeeld tot een ontzegging om een auto te mogen besturen tot begin juli 2005.

De man kreeg een proces-verbaal en verliet het politiebureau in een taxi.