Heuvelrug, 10.15 uur

Utrecht 09-03-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Zware mishandeling

RHENEN Op dinsdag 8 maart werd een jongen zo zwaar mishandeld dat hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

Rond 16.15 uur reed een 16-jarige jongen uit Veenendaal met zijn fiets over de Nieuwe Veenendaalseweg. Een getuige zag dat een jongen op een snorfiets naast hem ging rijden en dat beiden stopten. De snorfietser sloeg de 16-jarige jongen tegen zijn hoofd en de jongen vluchtte. De verdachte rende achter hem aan. Toen de Veenendaler ten val kwam, werd hij door de verdachte geschopt en geslagen, terwijl hij op de grond lag. Daarbij werd het slachtoffer op zijn bovenlijf en gezicht geraakt. De getuige belde bij een woning aan, om hulp te halen. Vervolgens zag hij dat de verdachte op zijn snorfiets wegreed en verderop stopte. Daar stapte iemand bij hem achterop en reden zij weg.

De getuige liep naar het slachtoffer en belde op diens verzoek 112. De Veenendaler is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij is daar met onder andere een hersenschudding, gekneusde ribben, rugletsel en hoofdletsel opgenomen.

De verdachte was een blanke jongeman van ongeveer 20 jaar oud, ± 1.85 meter, normaal postuur, kort donker blond haar en een stoppelbaardje. Hij droeg een wit petje en reed op een witte Cita snorfiets.

Wat de aanleiding voor de zware mishandeling is geweest, is nog niet duidelijk.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Roodlichtcontrole

VEENENDAAL De politie heeft op dinsdag 8 maart van 07.15 uur tot 08.15 uur op de kruising van de Rondweg west met de Nieuweweg / Grote beer een roodlichtcontrole gehouden. Acht automobilisten negeerden het rode verkeerslicht en werden bekeurd.