Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - beschonken Arnhemmer ramt trolleymast

Publicatiedatum: 09-03-2005

Een 70-jarige Arnhemse automobilist is woensdag gewond geraakt nadat hij in beschonken toestand op de Middachtensingel tegen een trolleymast botste. De man bleek onder invloed van alcohol. Het ongeval gebeurde in de nachtelijke uren omstreeks drie uur. Volgens de politie was de Arnhemmer tussen de Loevesteinlaan en het Lange Water bij het nemen van een bocht in de weg uit de bocht gevlogen. De man liep daarbij letsel op aan zijn hoofd en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de bestuurder en lieten in het ziekenhuis bloed afnemen voor een bloedproef. In afwachting van de uitslag daarvan is het rijbewijs van de Arnhemmer ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - scooterrijder breekt been bij aanrijding
Publicatiedatum: 09-03-2005

Bij een verkeersongeval tussen een auto en een scooter op de kruising van de Waterstraat met de Broekstraat in Velp is dinsdagmiddag een zestienjarige jongen uit die plaats gewond geraakt. Het slachtoffer is met een beenbreuk opgenomen in het Ziekenhuis Rijnstate. De aanrijding gebeurde rond half drie, toen een 58-jarige automobilist uit Arnhem vanaf de Waterstraat linksaf de Broekstraat in reed. Daarbij gaf hij kennelijk geen voorrang aan de bromfietser, die vanuit tegenovergestelde richting kwam en rechtdoor wilde.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vier verdachten opgepakt na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 09-03-2005

De Arnhemse politie heeft dinsdag bij drie winkeldiefstallen in de stad vier verdachten aangehouden. Bij een warenhuis aan de Ketelstraat liep rond het middaguur een achttienjarige Arnhemse tegen de lamp nadat hij door een beveiligingsmedewerker was betrapt. De vrouw zou sieraden, snoepgoed en schoenen hebben gestolen en werd aan de politie overgedragen. Van justitie kreeg de vrouw later een boete opgelegd. Bij niet betalen wacht de gang naar de rechter. Twee vrouwen van 41 en 44 jaar uit Nijmegen werden omstreeks twee uur aangehouden in de Kronenburgpassage. De vrouwen zouden bij verschillende winkels diverse goederen hebben gestolen en werden door beveiligingsmedewerkers betrapt. De vrouwen hebben inmiddels bekend en zijn weer op vrije voeten. Een 41-jarige Arnhemmer werd rond vijf uur aangehouden nadat bij op diefstal was betrapt bij een warenhuis aan het Velperplein. De man bleek een speciaal geprepareerde tas bij zich te hebben om zou het winkelalarm te omzeilen. Beveiligingsmedewerkers hadden de truc echter door. De man werd aan de politie overgedragen en bleek voor ruim honderd euro aan kleding bij zich te hebben. De man gaf later aan de politie ook nog een valse naam op. De reden hiervoor was dat hij nog een aantal boetes open had staan. De waarheid kwam echter aan het licht, waarop de man ook een proces-verbaal kreeg voor het opgeven van een valse naam.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verkeerscontroles Arnhem-Veluwezoom

Publicatiedatum: 09-03-2005

Door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn dinsdag op verschillende plaatsen in het district Arnhem-Veluwezoom controles gehouden. Hieronder een overzicht:

- Op de Koningsweg in Arnhem controleerde het VHT tussen 07.15 en 13.55 uur. Daarbij bleek dat 42 van de 1730 gecontroleerde passanten de snelheidslimieten had overschreden. Hoogst gemeten snelheid was 108 km/u, terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.
- Op de Bosweg, binnen de bebouwde kom van Arnhem, werd tussen 07.20 en 09.10 uur gecontroleerd op snelheid. Daarbij werden 179 van de 273 passanten geflitst die harder dan 50 km/u hadden gereden. Het merendeel (91) reed tussen de 10 en 20 km/u te hard. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u.

- Tussen 10.00 en 13.35 uur werd gecontroleerd op de Rosendaalsestraat, eveneens in Arnhem. Van de 986 passanten bleken er 108 zich niet aan de snelheid te hebben gehouden. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u. De meeste overtreders (71) reden tussen de 10 en 20 km/u te hard.

- In Dieren controleerde het VHT op de Arnhemsestraatweg in beide rijrichtingen. Dat gebeurde tussen 12.00 en 15.30 uur. Ruim 4600 passanten werden op snelheid gecontroleerd. Van dat aantal reden er 13 te hard. Daarnaast werd een bromfietscontrole gehouden, waarbij twee bromfietser op de bon gingen wegens het rijden op een opgevoerde brommer.

- Bij een snelheidscontrole op de Oranjeweg in Rheden werden 21 hardrijders geflitst. Het VHT controleerde daar tussen 15.15 en 17.00 uur ruim 400 passanten. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u.
- Op de Havelandseweg, eveneens in Rheden, werden tussen 17.20 en 19.35 uur 38 hardrijders op de foto gezet. Van 217 passanten werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u waar maximaal 50 is toegestaan.

- In Velp werd tussen 19.50 en 21.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Beekhuizenseweg. Van de 220 passanten reden er 51 harder dan de daar toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden