AutoRai

Barbara Barend kiest voor Hyundai Tucson

(9-3-2005)
Tv-presentatrice Barbara Barend rijdt in navolging van haar vader Frits óók Hyundai. Ze koos voor een Hyundai Tucson 2.0 CRDI DynamicVersion om zijn uitgebreide veiligheidspakket, goede wegligging en vlotte uitstraling.
Dit zijn precies de drie pijlers onder het enorme succes van de Tucson.

"Ik hoor van mijn vader Frits al lange tijd alleen maar positieve verhalen over Hyundai", licht Barbara Barend haar keuze voor de Hyundai Tuscon toe. "Momenteel heeft hij een Santa Fe waarmee hij erg tevreden is. De Sante Fe ziet er leuk uit en volgens mijn vader is de auto erg betrouwbaar. Toen ik de Tucson zag was ik helemaal verkocht. De auto ziet er super uit en heeft een sportieve, robuuste uitstraling. Dat past helemaal bij me. De Tucson heeft veel sterke punten, maar vooral het veiligheidsaspect speelde een belangrijke rol bij mijn keuze. De auto heeft diverse airbags en elektronische hulpsystemen. Ik voel me er erg veilig in."

Sleutelrol voor Tucson
De Tucson zal een sleutelrol vervullen in het drukke bestaan van Barbara Barend. De presentatrice is veelvuldig onderweg voor opnames van haar televisieprogrammaâs. Zo presenteert Barbara Z@ppsport, het wekelijkse sportprogramma voor kinderen, voor de TROS op Nederland 3. Ze verzorgt ook de veldinterviews bij de uitwedstrijden die het Nederlands voetbalelftal speelt om zich te kwalificeren voor het WK voetbal in Duitsland. En op de Amsterdamse televisiezender AT5 presenteert zij het voetbalprogramma FC Godenzonen.

Barbara Barend: "Jaarlijks rijd ik erg veel kilometers en dan zijn er drie dingen erg belangrijk. De auto moet zuinig, comfortabel en erg betrouwbaar zijn. Over de betrouwbaarheid van Hyundai kan ik kort zijn: mijn vader rijdt al heel wat jaren Hyundai en heeft nooit problemen gehad. De stoelen in de Tucson zitten prima en dat is erg belangrijk als je veel uren doorbrengt in de auto. En dan de dieselmotor. Die heeft eigenlijk een tweeledig karakter. Aan de ene kant presteert hij goed, sportief zelfs. Daarnaast is de motor zuinig, want een gemiddeld verbruik van 1 op 15 is haalbaar. De Hyundai Tucson is de ideale auto voor mij."

Met paplepel ingegoten
Televisie en sport zijn Barbara met de paplepel ingegoten. "Vroeger ging ik altijd al met mijn vader mee naar de thuiswedstrijden van Ajax. We keken samen naar de wedstrijd en na afloop ging mijn vader werken en bleef ik in het spelershome, waar nog meer kinderen waren. Wat me ook nog erg goed bijstaat, zijn de Olympische Spelen van Los Angeles in 1984. Die heb ik helemaal meegemaakt, want mijn vader moest werken. Bovendien zijn mijn ouders ook erg sportief en dat hebben ze duidelijk aan mij doorgegeven."

Barbara Barend is een gedreven en zeer actieve, intelligente vrouw. Van 1986 tot 1992 doorliep zij het gymnasium in Amstelveen; vervolgens studeerde ze in Texas aan de University of Texas. Daar slaagde ze cum laude voor de Bachelorâs Business Administration en volgde ze de cursus Leadership Challenge. Al die tijd speelde sport een belangrijke rol in haar leven. âSporten doe ik al van jongs af aan. Ik voetbal en tennis graag. Tijdens mijn studie aan de universiteit van Texas was ik tussen 1992 en 1996 eerste speelster van het tennisteam van de universiteit. Verder surf ik en sta ik graag op de lange latten.â

Verkoopsucces
En weg rijdt Barbara Barend in haar nieuwe Hyundai. De Tucson is net als Barbara een snel rijzende ster in het uitgebreide modellenprogramma van Hyundai. De auto werd in augustus 2004 geïntroduceerd. Eind vorig stond de teller op bijna 1.150 verkochte Tucsons. Wie de verkoopstart van de Hyundai in 2005 voortvarend noemt, gebruikt een understatement. Alleen al in januari 2005 verkocht Hyundai bijna vijfhonderd exemplaren.

De Hyundai Tucson is leverbaar met een 2,0-liter viercilinder benzinemotor, een 2,7-liter V6-benzinemotor of een 2,0-liter common-rail turbodieselmotor. Hyundaiâs compacte SUV wordt geleverd met voor- en vierwielaandrijving. De Tucson heeft een vanafprijs van ⬠22.295,-.