Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 09-03-2005

Politie laat zich niet beledigen
ASSEN Een 16-jarige jongen uit Assen is dinsdagmiddag uit een volle streekbus gehaald. De jongen stak zijn middelvinger op naar een passerende politieauto op de Walakker. De jongen is naar het bureau overgebracht. MEPPEL - Afgelopen vrijdag vond 21-jarige man uit Meppel het nodig om surveillerende agenten uit te schelden. Toen hij hierop werd aangesproken rende de man weg. De man werd achterhaald op de Kruisstraat en heeft een bekeuring gekregen.(bps 05-119987 /05-120046)

Controles in Klazienaveen
KLAZIENAVEEN De politie heeft dinsdag op verschillende plaatsen in Klazienaveen gecontroleerd. Op de Brugstraat is een roodlicht controle gehouden. Vijf bestuurders reden door roodlicht, zij zullen een acceptgiro thuis krijgen. Eén jongedame reed op haar fiets door rood, zij kreeg ter plekke een bekeuring.

Inhalen leidt tot botsing
ZEIJNEN Op de Peesterweg vond dinsdagmiddag een botsing plaats. Een 34-jarige bestuurder van een personenauto uit Zevenhuizen haalde op het rechte deel van deze weg een 31-jarige bestuurder van een bestelauto uit Gasselternijeveen in. De weg is erg smal op dit gedeelte met bomen aan weerszijden. De personenauto raakte met de linker wiel in de berm en corrigeerde. Hierbij kwam de auto met de rechterzijde tegen de bestelauto aan. De bestelauto schampte langs een boom. De schade bleef bij deze botsing beperkt tot het materiële vlak. (bps 05-119989)

Inwoners zitten zonder stroom na ongeval
TYNAARLO Dinsdagmiddag hebben de bewoners in de omgeving van de Kortebree enkele uren zonder stroom gezeten. Een 78-jarige vrouw uit Tynaarlo verloor de controle over haar voertuig, reed de groenstrook op en kwam tot stilstand tegen een schakelkast. Om de auto te kunnen verplaatsen moest alle spanning van de kabels worden gehaald. De vrouw verklaarde het gaspedaal ingedrukt te hebben in plaats van de rem. (bps 05-120039)

Geen Bob geregeld
EMMEN Een 38-jarige inwoner van Emmen heeft een bekeuring gekregen omdat hij met drank op achter het stuur zat. De man had een café bezocht aan de Haagjesweg en stapte hierna in zijn auto. De man legde de blaasproef met een positief resultaat af. Uit de ademanalyse kwam een uitslag van 510µg/l (1,1 promille). (bps 05-120094)

Rijbewijs ingevorderd
KLAZIENAVEEN De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige man uit Assen. De man reed met een snelheid van 160 km/u over de N37. Op deze weg is de toegestane snelheid 100km/u. Ook kreeg de man een waarschuwing voor het niet houden van afstand en het links rijden van een doorgetrokken streep. (bps 05-120000)

Politie rondt onderzoek bedreiging af
EMMEN De politie in Emmen heeft het onderzoek naar bedreiging tegen drie Emmenaren van 24, 29 en 40 jaar afgerond. De drie mannen waren begin dit jaar bedreigd met zware mishandeling en brandstichting. Tijdens het onderzoek is een 45-jarige man uit Emmen, als verdachte van deze bedreigingen, aangehouden. De man heeft enkele dagen vastgezeten. Het proces-verbaal van het totale onderzoek is inmiddels toegezonden aan het Openbare Ministerie te Assen.

Caravan gestolen
NIJENSLEEK Uit een loods aan de Heerendijk is een caravan gestolen. De caravan is tussen maandagmiddag en dinsdagmiddag gestolen. De toegangsdeur van de loods is vernield. Het gaat om een witte caravan van het merk Hobby. De geschatte schade komt op zon 9000,-. (bps 05-120029)

Dana Kragten verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218