Gemeente Appingedam

9-3-2005 De Solwerderstraat: Parel van de Damster binnenstad

De Solwerderstraat: Parel van de Damster binnenstad

De gemeente Appingedam, bewoners en ondernemers van de Solwerderstraat en Stichting DBF uit Raerd (Frl.) hebben de handen ineengeslagen om de Solwerderstraat weer tot een centrale plek in de Damster binnenstad te maken. Het historische karakter van de straat vormt hiervoor het uitgangspunt. Bijzondere en ambachtelijke bedrijvigheid moet meer en nieuw publiek naar de straat en dus naar de stad trekken. De beide winkelstraten in het centrum, Dijkstraat en Solwerderstraat, zullen elkaar op deze manier functioneel aanvullen.

Om het historische karakter van de Solwerderstraat te versterken, is de stimuleringsregeling voor gevelrenovatie in het leven geroepen. Huidige en nieuwe eigenaren van bedrijfspanden krijgen een percentage van 25%-35% vergoed indien zij de gevel of het hele pand aanpakken. Deze regeling loopt tot 2007. Om de ontwikkelingen in de straat te versnellen, zal Stichting DBF een pand aankopen en dit na renovatie verhuren aan een creatieve of ambachtelijke onderneming. Het project wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Leader-plus, gemeente Appingedam en provincie Groningen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: mevrouw E. Fox, coördinator Solwerderstraat, Gemeente Appingedam, tel 0596-691117, email e.fox@appingedam.nl