Eemland zuid, 10.55 uur

Utrecht 09-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanrijding

AMERSFOORT Op dinsdag 8 maart raakte een automobiliste ghewond bij een aanrijding.

Rond 18.15 uur reed een 32-jarige automobilist uit Amersfoort op de Zangvogelweg vanuit parkeerstand weg. Hij liet daarbij een over de Zangvogelweg rijdende 27-jarige automobiliste uit Apeldoorn niet voorgaan, met een aanrijding tot gevolg.

De automobiliste is met nekklachten en een verwonding aan haar hoofd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT Op dinsdag 8 maart heeft de politie een snelheidscontrole op de Amsterdamseweg en de Utrechtseweg gehouden.

Dertien automobilisten werden bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 88 km/u. Tevens werd een automobilist bekeurd voor een verlopen apk.

Bromfietser gewond

AMERSFOORT Op dinsdag 8 maart raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.55 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Amersfoort over de Amsterdamseweg en haalde een 40-jarige automobilist uit Soest rechts in. Daarbij raakten zij elkaar en kwam de bromfietser ten val.

De Amersfoorter is met armletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Eerlijk

AMERSFOORT Op dinsdag 8 maart zag een passante geld uit een pinautomaat steken.

Rond 14.45 uur liep een vrouw (leeftijd onbekend) uit Leusden over de Leusderweg. Bij een pinautomaat zag zij daar geld uit steken en haalde het geld er uit. Het bleek om vijf briefjes van 50,- te gaan. Zij gaf het geld af bij een naastgelegen dierenarts en gaf dit telefonisch aan de politie door.

Even later belde een 36-jarige vrouw uit Amersfoort met de politie. Zij vertelde iets heel stoms te hebben gedaan: zij had bij een pinautomaat aan de Leusderweg 250,- gepind en was vergeten het geld uit de pinautomaat te pakken.

De zaken werden gecombineerd en nadat de vrouw zich aan het politiebureau had gelegitimeerd, is zij het geld bij de dierenarts op gaan halen.

Autokrakers aangehouden

AMERSFOORT Op dinsdag 8 maart werden twee verdachten voor een poging tot autokraak aangehouden.

Rond 14.25 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens op een bromscooter in een auto aan het Zonnehof aan het inbreken waren. Politiemensen gingen ter plaatse. Een politiemountainbiker zag het tweetal bij een auto staan. Hij sprak hen aan, waarop één van de verdachten wegrende. De politieman ging achter hem aan en wist hem na een achtervolging aan te houden. Bij de aanhouding probeerde de verdachte de politieman met een ijzeren pen in zijn hals te steken, maar de politieman wist de steek af te weren. De verdachte, een 17-jarige Amersfoorter, werd door hem onder controle gebracht en geboeid.

Een andere politie-eenheid ging achter de verdachte op de bromscooter aan. Zij wisten hem klem te rijden en ook deze verdachte, een eveneens 17-jarige jongen uit Amersfoort, werd aangehouden. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt voor poging tot inbraak. Tevens wordt tegen de stekende verdachte proces-verbaal opgemaakt voor poging tot zware mishandeling. Eén van de verdachten is aan het eind van de middag heengezonden, de andere is in verzekering gesteld.

Straatroof

AMERSFOORT Op dinsdag 8 maart werd een bejaarde vrouw het slachtoffer van een straatroof.

Rond 10.30 uur liep een 79-jarige vrouw uit Amersfoort over de Rigolettostraat, komende uit de richting van het Euterpeplein. Op de hoek met het Figaropad voelde zij dat haar tas van haar arm werd gerukt. Daardoor kwam zij ten val en zag de verdachte op een fiets met haar tas wegrijden. Door de val liep zij letsel aan haar arm op.

Het slachtoffer heeft de verdachte alleen van achteren gezien. Het ging om een jongen met een slank postuur, donker jack en een petje. Hij reed op een fiets.

Getuigen van de beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.