NATIONAAL FONDS OUDERENHULP

Ouderenfondsen verdubbelen opgehaald geld bedoeld voor ouderen

Ouderenfondsen verdubbelen opgehaald geld bedoeld voor ouderenprojecten

Een bundeling van ouderenfondsen gaat onder de naam .Premieplan. geld opgehaald door lokale initiatieven verdubbelen als de opbrengst bestemd is voor een vooraf goedgekeurd lokaal ouderenproject. Vermogensfonds Stichting RCOAK nam het initiatief voor dit bijzondere plan, waarna de Stichting Sluyterman van Loo, Stichting Het R.C. Maagdenhuis en het Nationaal Fonds Ouderenhulp hebben besloten om hierin samen te werken. Het Nationaal Fonds Ouderenhulp zal de coördinerende rol op zich nemen.

Op deze manier kunnen vrijwilligersorganisaties, zorginstellingen en lokale instanties via o.a. sponsorlopen, braderieën en benefietconcerten zelf geld inzamelen. Het geld wordt vervolgens verdubbeld en kan besteed worden aan tastbare initiatieven en projecten gericht op het verbeteren van het welzijn van ouderen in Nederland.

Met het Premieplan hopen de samenwerkende fondsen lokale vrijwilligersorganisaties en zorginstellingen aan te moedigen om zelf fondsen te werven voor een eigen concreet project. Dit bevordert de bewustwording van een breder publiek omtrent de noden van de ouderen. Het samen werven van fondsen voor een project draagt daarnaast bij aan de gemeenschapszin binnen een organisatie, buurt of samenleving.

Elke fondsenwervende activiteit komt in aanmerking voor het verdubbelingssysteem. Indien nodig biedt het Nationaal Fonds Ouderenhulp ondersteuning en advies aan organisaties bij het opzetten en begeleiden van een fondsenwervende actie.