Gemeente Pekela


Ruimtelijke Ordening.

Hogere grenswaarde geluidbelasting vanwege wegverkeer ten behoeve van geplande bouw van een bedrijfswoning (H. Westerstraat in Oude Pekela)

Burgemeester en wethouders van Pekela zijn voornemens om gedeputeerde staten van de provincie Groningen te vragen een hogere toelaatbare geluidbelasting vast te stellen voor een perceel aan de H. Westerstraat in Oude Pekela.
Het verzoek heeft betrekking op een nieuw te bouwen bedrijfswoning boven een bestaand tankstation aan de H. Westerstraat 25.

Door middel van een akoestisch onderzoek behorende bij het op 12 maart 1996 door de gemeenteraad vastgestelde geluidsniveaukaart is bepaald dat op de gevel van de woning een geluidbelasting van ten hoogste 55 dB(A) wordt ondervonden vanwege het wegverkeer dat gebruik maakt van de H. Westerstraat.
Bij het verlenen van de bouwvergunning wordt een zodanig gevelisolatiepakket geëist dat het binnenniveau in geluidgevoelige ruimten maximaal 35 dB(A) bedraagt.

Het ontwerp-verzoek van burgemeester en wethouders ligt met ingang van 10 maart 2005 gedurende twee weken ter inzage bij de sector Grondgebiedszaken, iedere werkdag tijdens kantooruren. Ook buiten kantooruren echter uitsluitend op telefonische afspraak, 0597-617555. Desgevraagd kan een toelichting op de stukken worden gegeven.

Eventuele opmerkingen over de inhoud van het verzoek kunt u tot en met 23 maart 2005 schriftelijk kenbaar maken bij ons college, Postbus 20.000, 9665 ZM Oude Pekela.