Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelse scholen in de steigers


Dit schooljaar is en wordt er aan diverse schoolgebouwen in Capelle aan den IJssel gewerkt. Basisschool Eben-Haëzer aan de Duikerlaan en basisschool Rehoboth aan de Zevensprong staan nu in de steigers voor groot onderhoud, aanpassing en uitbreiding (zie fotos). Beide scholen kampen met een tekort aan lokalen. Basisschool Sjalom aan de Hermitage wordt op dit moment met drie lokalen uitgebreid.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van het schoolbestuur en komen voort uit het Programma voorzieningen huisvesting Onderwijs 2004. De gemeenteraad heeft dit programma in zijn vergadering van 15 december 2003 vastgesteld.

De Eben-Haëzer is één van de laatste scholen in Nederland waar de onderbouw en de midden- en bovenbouw niet in één gebouw gehuisvest zijn. De huidige verbouwing voegt beide locaties samen. Daarnaast wordt de school uitgebreid met drie leslokalen, een speellokaal en een lokaal voor ICT. Ook krijgt de school enkele spreekkamers/werkruimtes.

De Rehoboth maakt al sinds de oplevering in 1984 gebruik van een noodlokaal. Het aantal leerlingen is gestegen en mede als gevolg van de maatregelen voor klassenverkleining en onderwijskundige vernieuwing is het op dit moment noodzaak om uit te breiden. Het gebouw wordt uitgebreid met twee lokalen en diverse nevenruimten.

Vanaf het moment dat is gestart met de uitvoering van het Programma voorzieningen huisvesting Onderwijs 2004 is verder De Horizon aan de Koggerwaard aangepakt. Deze school werd intern verbouwd en uitgebreid met twee leslokalen. Daarnaast is de patio overkapt, zodat er meer ruimte is ontstaan. Het neveneffect van de overkapping is dat een hangplek is weggenomen. De Horizon aan de Roerdomplaan krijgt er binnen ongeveer twee maanden twee lokalen bij.