Politie Amsterdam-Amstelland

Bedreiger gemeenteambtenaar gearresteerd
9-3-2005. Dinsdagochtend werd een 31-jarige inwoner van Diemen gearresteerd nadat hij op het gemeentehuis een ambtenaar had bedreigd en met een stoel had gesmeten. Collega's van de gemeenteambtenaar schoten te hulp en wisten de man tot bedaren te brengen, waarna de politie de man hem aanhield.

2-3-2005. Deze week in Ter Plaatse twee zeer actuele zaken:


*Zondagavond gooiden jongens vanaf het viaduct bij het Bos en Lommerplein een voorwerp tegen de voorruit van een tankwagen.


*Zaterdagavond werd een taxichauffeur neergestoken nadat hij jongens aansprak over sneeuwballengooien.

Lees meer...

---


---

Bureau August Allebeplein geopend

8-3-2005. Op 7 maart 2005 werd het nieuwe wijkteam August Allebéplein geopend. Het bureau is 24 uur per dag te bereiken. Bezoekadres: Postjesweg 179.

---

Graffitispuiter gearresteerd

9-3-2005. Vannacht werd een 18-jarige Amsterdammer op heterdaad betrapt toen hij ter hoogte van Duivendrecht een geluidswal langs de A10 met verf bekladde. Hij deed dit samen met een kompaan. De 18-jarige graffiti-artiest kon worden ingerekend en werd ingesloten. Zijn handlanger wist te ontkomen.

---

Overvaller schiet man in arm

getuigen gezocht

9-3-2005. Even na halftien maandagavond liep een negroïde man het internetcafé aan het Anton de Komplein binnen. De man schoot zonder waarschuwing een medewerker in zijn onderarm en eiste geld. Nadat hij dit had gekregen, verdween de man in onbekende richting. Het slachtoffer moest in een ziekenhuis aan behandeld worden. Hij bleek slechts lichtgewond.

De recherche van het wijkteam Flierbosdreef is op zoek naar getuigen van de overval, met name de klanten die tijdens de overval in het internetcafé aanwezig waren.

---

Academie Politie Amsterdam-Amstelland

7-3-2005. De maatschappij verandert voortdurend. Om als politiekorps je werk goed te blijven doen in veranderende omstandigheden, moet je investeren in professionaliteit en kwaliteit. De Academie Politie Amsterdam-Amstelland speelt hierin een belangrijke rol.

Lees verder...