Gemeente Voorschoten

Persberichten - Nog een paar weken tijd voor aanvraag donatie vrijwilligersfonds
Uitgebracht op: woensdag 9 maart 2005

Vorig jaar heeft de gemeente Voorschoten het Vrijwilligersfonds Voorschoten opgezet. Dit is een groot succes gebleken. Dit jaar is het weer mogelijk om uit dit fonds donaties aan te vragen voor de deskundigheidsbevordering, waardering en werving van vrijwilligers. Aanvragen kunnen tot en met 31 maart worden ingediend.

In januari heeft de gemeente aanvraagformulieren verstuurd aan 180 Voorschotense vrijwilligersorganisaties. Inmiddels heeft de gemeente al veel aanvragen ontvangen. Organisaties hebben nog een paar weken de tijd om hun aanvraag in te dienen.

Voorbeelden van activiteiten waarvoor organisaties een bijdrage kunnen krijgen, zijn cursussen voor bestuursleden, de afsluiting van het seizoen, een etentje voor de vrijwilligers of een wervingscampagne voor nieuwe vrijwilligers.

Aanvraagformulieren zijn op te halen bij het gemeentehuis, de bibliotheek of te downloaden van de gemeentelijke internetpagina (www.voorschoten.nl onder het kopje persberichten/vrijwilligersfonds)

Voor vragen over het Vrijwilligersfonds kan contact opgenomen worden met Wilma Hol, beleidsmedewerker vrijwilligersbeleid van de gemeente Voorschoten, telefoon: (071) 5600 692.


- einde bericht -