Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 9 maart 2005

Alkmaar 09-03-2005 - 16.00 uur

Verkeerscontroles

Hoorn, dinsdag 8 maart 2005.

Dinsdagmorgen zijn op verschillende wegen in Hoorn, Wognum, Obdam en Opmeer verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden vijf bestuurders bekeurd. Drie van hen reden te snel. De hoogste snelheid werd gemeten op de Pade in Opmeer. Daar werd de snelheid van een auto geklokt op 71 km/u op een weggedeelte waar 50 km/u is toegestaan. Een taxichauffeur kon niet de vereiste papieren laten zien en één auto bestuurder maakte geen gebruik van een veiligheidsgordel.

Alcoholcontrole

Enkhuizen dinsdag 8 maart 2005.

Dinsdagavond werden op verschillende wegen in Enkhuizen een alcoholcontrole gehouden. Tijdens deze controle moesten 525 bestuurders een blaasproef afleggen. In drie gevallen bleek het alcoholgebruik boven de maximum hoeveelheid te liggen. Het hoogst scoorde een 50-jarige autobestuurder uit IJmuiden. Hij blies 685 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Snelheidscontrole

Berkhout, dinsdag 8 maart 2005.

Dinsdagavond werd op de Bobeldijk een snelheidscontrole gehouden. Op dit weggedeelte geldt een snelheidslimiet van 50 km/u. Tijdens deze controle werden een onbekend aantal voertuigen gecontroleerd. Vijf bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.

Woningbrand

Warmenhuizen, woensdag 9 maart 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag brak brand uit in een woning aan de Jan Arentsweg. Eén van de kinderen van de bewoners werd wakker van een brandlucht. Hij waarschuwde zijn ouders en probeerde het vuur te blussen. Het echtpaar en hun vier kinderen hebben vervolgens de woning verlaten. Twee kinderen en de vader zijn voor observatie overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar omdat zij een grote hoeveelheid rook hadden ingeademd en daardoor last hadden van hun luchtwegen. De brand is vermoedelijk ontstaan door sluiting in/bij de wasmachine. Brandweer heeft de brand geblust.

Verkeerscontrole

Obdam, woensdag 9 maart 2005.

Woensdagmorgen werd op de Dorpsstraat een verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werden 18 bestuurders bekeurd. Eén voor een snelheidsovertreding. De andere 17 droegen geen veiligheidsgordel.

Dronken autobestuur rijdt in onverzekerde auto

Alkmaar, woensdag 9 maart 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 58-jarige bestuurder van een auto uit Alkmaar aangehouden op de Muiderwaard. Bij controle bleek namelijk dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 590 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Daarnaast bleek dat het rijbewijs van de man was verlopen en dat de auto waarin hij reed niet was verzekerd.

Snelheidscontroles

Medemblik, woensdag 9 maart 2005.

Woensdagmorgen tussen 10.00 en 11.30 uur werden snelheidscontroles gehouden op de Overtoom en de Westerdijk. Twee wegen waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u. Tijdens deze controles werd de snelheid gemeten van 148 voertuigen. Dertien van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u. Deze overtreding werd geconstateerd op de Westerdijk.

Politie zoekt getuigen van mishandeling

Schagen, woensdag 9 maart 2005.

Op vrijdagmiddag 4 maart werd tussen 13.00 en 13.30 uur een 19-jarige vrouw uit Schagen mishandeld door een vrouw en een meisje op de Langestraat. Bij de twee vrouwen hoorde ook een oudere vrouw. Het slachtoffer had kort daarvoor woorden gehad met de twee daders in verband met het parkeren van een auto. Terwijl zij stond te wachten voor een winkel werd zij aan haar haren getrokken door de jongste van de twee daders, een ongeveer 16-jarig meisje. Het slachtoffer kwam ten val en werd, liggend op de grond, geschopt en geslagen. Hierbij raakte ze gewond aan haar rug en gezicht. Door tussenkomt van een voorbijganger werd het schoppen en slaan gestaakt. Hierna verdwenen de drie vrouwen. De politie komt graag in contact met de man die de vrouwen uit elkaar haalde. Ook andere getuigen van de mishandeling worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen via telefoonnummer 0900-8844.

Auto belandt in sloot

Heiloo, woensdag 9 maart 2005.

Woensdagmorgen belandde een bestelwagen, bestuurd door een 29-jarige vrouw uit Alkmaar, in een sloot naast de rijbaan van de Rijksweg A9. De vrouw reed over genoemde en was bezig met een inhaalmanoeuvre toen een bestuurder van een busje, een 32-jarige man uit Alkmaar, haar tot op korte afstand naderde. Hij bleef haar op korte afstand volgen. De vrouw minderde wat snelheid omdat zij vond dat de bestuurder achter haar te dicht op haar reed. Na de inhaalmanoeuvre stuurde zij weer naar de rechter rijstrook en werd op dat moment ingehaald. Zij maakte een gebaar naar de bestuurder van het busje. Op dat moment maakte de bestuurder van dat busje een aantal slingerende bewegingen mogelijk veroorzaakt door het feit dat hij teveel aandacht voor de vrouw. Vermoedelijk heeft hij hierbij het voertuig van de vrouw geraakt waardoor deze de macht over het stuur verloor en via de berm in de sloot terecht kwam. Er raakte niemand gewond.

Vier jongens aangehouden na bedreiging

Alkmaar 9 maart 2005.

De recherche van Alkmaar heeft vier jongens in de leeftijd van 14 tot 18 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van intimidatie en bedreiging van twee jongens van 15 en 16 jaar uit respectievelijk Bergen en Alkmaar. Donderdag worden zij voorgeleid.

De beide slachtoffers zaten op 17 februari omstreeks 16.00 uur in het park ter hoogte van de Geest iets te eten en te drinken, toen zijn werden lastige gevallen door de vier verdachten. Zij spaken de slachtoffers op dwingende en intimiderende toon aan, gooiden hun brood weg en bedreigden hen met een wapen. De beide jongens wisten te ontkomen en hebben aangifte gedaan. De recherche is meteen een onderzoek gestart. Dit heeft geleid tot de aanhouding van de vier verdachten, allen afkomstig uit Alkmaar en omgeving. In een van de woningen van de verdachten is een nepvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Groot onderzoek bij woningen aan Van Veenweg: munitie, wapens en drugs aangetroffen

Heerhugowaard, woensdag 9 maart 2005.

Bij 15 woningen aan de Van Veenweg is woensdag de gehele dag onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van wapens, munitie en verdovende middelen. Er zijn vier hennepkwekerijen ontmanteld en er zijn imitatiewapens, wapens, munitie, drugs en drugsgrondstoffen aangetroffen. Daarnaast is er een grote hoeveelheid geld in beslag genomen en zes autos. Tien personen zijn aangehouden waarvan vier inmiddels in verzekering zijn gesteld.

Het ging hier om een multidisciplinair onderzoek. Behalve de politie waren bij het onderzoek de financiële recherche, de technische recherche, de KLPD met speurhonden en partners aanwezig zoals de sociale Recherche Noord-Holland Noord en Nuon.

Tien aanhoudingen

In totaal zijn tien personen aangehouden wegens het overtreden van de opium en/of wapenwet. Van zes personen is de uitkering stopgezet na onderzoek van de sociale recherche. Bij vier woningen werd illegaal stroom afgetapt en is de stroom afgesloten.

Aanleiding van de zoeking bij de woningen is verkregen informatie. Daarnaast zijn bij deze woningen in 2003 en 2004 al eerder meerdere hennepkwekerijen ontmanteld. Omdat de strafbare feiten zich blijven voordoen, is besloten te kiezen voor het compleet doorzoeken van de woningen. En ook werd in zes gevallen geld en/of goederen in beslag genomen die vermoedelijk verband houden met de gepleegde strafbare feiten.

De bevindingen van het onderzoek worden gerapporteerd aan de gemeente Heerhugowaard