Politie Drenthe

Forse snelheidsovertredingen kosten veel geld

Assen 09-03-2005 - Stel, je wordt met een slordige 165 kilometer per uur op de snelheidsmeter gelaserd op de N381 in de buurt van Westerbork. De surveillanten van verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld nemen dan je rijbewijs in en je riskeert een forse boete en ontzegging van de rijbevoegdheid. Als het de eerste keer is blijft de schade beperkt tot 520,-en als de overtreding op zichzelf staat en er daarnaast geen andere verkeersgevaarlijke gedragingen geconstateerd zijn krijg je je rijbewijs ook wel weer terug.

Anders wordt het als je binnen een jaar na afhandeling van de overtreding weer wordt gepakt met zon forse overschrijding van de maximum snelheid.
Het tarief is dan 9,-per kilometer overschrijding en de officier van justitie zal op de zitting 4 maanden onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid eisen.
Regel is dan dat de officier van justitie het ingevorderde rijbewijs tot de zitting onder zich houdt.

Politie vordert rijbewijzen in
De afgelopen week hebben drie automobilisten hun rijbewijs moeten inleveren omdat ze de maximum snelheid met meer dan 50 kilometer per uur hebben overschreden.

Een 53 jarige automobilist uit Assen reed met 161 kilometer per uur over de N37 bij Klazienaveen toen hij werd betrapt door de bemanning van de onopvallende video auto.Ter plekke geldt een maximum snelheid van 100 kilometer per uur.

Op de Drentse Mondenweg bij Tweede Exloermond was het voorlopig einde verhaal voor een 25 jarige automobilist uit Musselkanaal. Hij reed 140 kilometer per uur over de 80 kilometer weg.

Een 29 jarige automobilist uit Dronrijp liep tegen de lamp bij een lasercontrole op de N34 bij Erm. Hij reed 156 kilometer per uur. De maximum snelheid is daar bepaald op 100 kilometer per uur. Bij controle kwam bovendien vast te staan dat s mans rijbewijs verlopen was.

Controles komende week
Bij verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld staan de komende week onder meer de volgende controles gepland:

Vrijdag 11 maart staat de radarauto op het Noorderdiep, het Zuiderdiep en het Dwarsdiep in Nieuw Buinen.
Zaterdag 12 maart is er s middags en s avonds een alcohol en roodlicht controle Hoogeveen.
Zondag 13 maart staat de radarauto s middags en s avonds op de A28 tussen Assen en Hoogeveen.
Maandag 14 maart is er een radar snelheidscontrole op de Hondsrugweg, de Boslaan en de Rondweg in Emmen.
Dinsdag 15 maart wordt er in Assen en omgeving gecontroleerd op snelheid (laser), de autogordel en de bromfietshelm. Woensdag 16 maart is helmdag. Er wordt, naast aandacht voor de overige speerpunten speciaal gelet op de draagplicht van de bromfietshelm. Donderdag 17 maart staat de radarauto op het Oosteinde, de Norgerweg en de Roderweg in Roden.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen. Surf ook eens naar www.vvbdrenthe.nl het Drentse Verkeers en Vervoersberaad.