Gemeente Vlaardingen


Nieuwe Marktcommissie gekozen
10 maart 2005

Wethouder Paul Scheffer heeft woensdag 9 maart de uitslag van de Marktcommissie-verkiezingen bekendgemaakt. Van de veertien kandidaten kreeg sieradenkoopman Frans Buitelaar uit Vlaardingen de meeste stemmen.


Ook de heer G. Karlas en de heer B. Witmont nemen zitting in de Marktcommissie. Buitelaar staat al sinds 1980 drie dagen per week op de Vlaardingse markt. Hij is er even tien jaar tussenuit geweest en stond toen op andere markten. Maar hij kwam weer terug toen de markt niet alleen in de ochtend werd gehouden, maar een dagmarkt werd. "En het is lekker dichtbij", aldus de Vlaardinger.

Uniek
Volgens wethouder Scheffer was het een eerlijke strijd tussen de nieuwe kandidaten en de oude commissieleden. "Heel bijzonder", meende hij. "Het is uniek dat er drie zetels in te vullen zijn en dat hiervoor veertien kandidaten zich hebben aangemeld". Karlas en Witmont konden woensdag niet bij de bekendmaking aanweizg zijn, doordat zij op die dag altijd op een andere markt staan. De wethouder heeft hen direct na afloop van de bijeenkomst in restaurant De Bolle op het Veerplein op de hoogte gebracht.

Scheffer, voorzitter van de Marktcommissie, is vol lof over de Vlaardingse markt. "De markt leeft. En jullie willen met zn' allen de discussie aangaan om deze markt nog beter te maken." Een van de voornemens is dat de Vlaardingse markt - net als vorig jaar - weer bij de eerste drie van de verkiezing Beste Markt van Nederland hoort.