Digitale Gemeente Houten

Boekenweek in Houtense bibliotheek en bibliobus

vrijdag 4 maart 2005 - Bron: Bibliotheek Houten

Van woensdag 9 maart tot en met zaterdag 19 maart 2005 is het Boekenweek.
De 70ste Boekenweek staat in het teken van onze geschiedenis en wordt gehouden van woensdag 9 t/m zaterdag 19 maart 2005 onder het motto Spiegel van de Lage Landen Boeken over onze geschiedenis. Gedurende elf dagen staan de duizenden boeken centraal waarin de geschiedenis van Nederland wordt beschreven. Variërend van biografieën en dagboeken tot historische romans en monografieën over belangrijke tijdvakken. Uiteraard presenteert de Houtense bibliotheek een representatief deel van zijn collectie tijdens deze historische Boekenweek.

Cadeautje van de Bibliotheek: Boekenweektest 2005 De Boekenweektest is het cadeautje van de bibliotheken. Joost Swarte tekent onze geschiedenis is de vierde in de reeks. Voor deze uitgave zijn leesfragmenten uit elf boeken over de Nederlandse geschiedenis voorzien van een door Joost Swarte gemaakte tekening. De lezer wordt uitgenodigd de fragmenten te koppelen aan de juiste tekening. Wie de oplossing juist heeft maakt kans de elf boeken uit de Boekenweektest of een Boekenbon te winnen.

BiebQuiz
Internet verovert het dagelijks leven. Sommige informatie is nog alleen via internet te krijgen.
Wie werd de Koning-Koopman genoemd?
Waardoor werd Nederland zo rijk in de Gouden Eeuw? Deze en andere vragen zijn vanaf 9 tot 19 maart 2005 te vinden en op te lossen op www.biebquiz.nl. Wie de oplossing goed heeft kan een dinerbon, theaterbon of boekenbon winnen.

Boekenweekgeschenk Zomerhitte
Jan Wolkers is terug als romanschrijver. Na ruim twintig jaar geen fictie geschreven te hebben, komt hij nu met het Boekenweekgeschenk. In Zomerhitte wordt een fotograaf op een van de Waddeneilanden geconfronteerd met een geheimzinnig drietal. Zomerhitte is een Wolkers pur sang, waarin alle elementen uit zijn rijke oeuvre terugkeren: liefde, dood, kunst en religie, natuur, noodlot en geweld. U krijgt het boekenweekgeschenk tijdens de Boekenweek cadeau in de boekhandel bij aankoop van ten minste 11,50 aan Nederlandstalige boeken (zolang de voorraad strekt).

Gratis met de trein: zondag 13 maart
Hoofdsponsor NS biedt klanten van boekwinkels aan om op zondag 13 maart gratis te reizen. Op vertoon van het Boekenweekgeschenk kan iedereen de hele dag gratis met de trein op pad.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).