Politie Amsterdam-Amstelland

Man raakt telefoon kwijt na stalking centrale

8-3-2005. Agenten hebben dinsdagochtend een eind gemaakt aan de telefoonterreur van een 63-jarige man. Zonder duidelijke reden belde hij tientallen keren de 112-alarmcentrale. Hij hing onsamenhangende verhalen op en hield verschillende medewerkers van het werk. Uiteindelijk kon hij worden getraceerd en werd hij thuis bezocht door enkele agenten. De beller bleek beschonken en niet voor rede vatbaar. De dienders zagen geen andere mogelijkheid dan zijn telefoon in beslag te nemen.
Straatdealers opgepakt

8-3-2005. Cameratoezichthouders zagen dinsdagochtend op beeld dat ter hoogte van de Beurspassage enkele verslaafden en straatverkopers aan het dealen waren. Agenten gingen er op af en arresteerden drie mannen (33, 38 en 44 jaar) op verdenking van bezit en handel in verdovende middelen.
De mannen hadden handelsgeld en verdovende middelen bij zich. Twee verdachten zitten nog vast. De derde werd na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal heengezonden.

getuigen gezocht

7-3-2005. Zondagavond rond kwart voor negen werd bij het Bos en Lommerplein een steen vanaf een viaduct over de A10 gegooid. Het projectiel ging dwars door de voorruit van een tankauto. De chauffeur werd niet geraakt en kon de vrachtwagen op de vluchtstrook tot stilstand bregen. De tankauto was geladen met 40.000 liter benzine. De wijkteamrecherche is op zoek naar getuigen of naar mensen die informatie hebben over dit ernstige misdrijf.