Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 maart 2005

Diefstal auto

Eigenaar is getuige van de diefstal

Enschede

Op woensdag 9 maart vond omstreeks 03.45 uur een diefstal plaats van een auto aan de Beukinkstraat in Enschede. De eigenaar werd wakker van een doffe klap en zag nog net hoe iemand zijn auto startte en daarmee weg reed in de richting van de Lipperkerkstraat. Tevens stond een tweede persoon op de uitkijk, die na het wegrijden van de auto zelf wegrende en uit het zicht verdween. De auto betreft een zwarte BMW 325 i coupe kenteken 39-NR-GK. (05-028737)

Aanhouding na vernieling

Buurman vernielt voordeurruit

Enschede

Op dinsdag 8 maart verscheen omstreeks 17.15 uur de 43-jarige buurman aan de voordeur bij een woning aan de Weegschaalstraat in Enschede. De 62-jarige bewoonster weigerde de man, die dronken was, binnen te laten. Daarop sloeg de man de ruit van de voordeur in en bedreigde de vrouw. De politie werd gealarmeerd en hield de man aan. De verdachte verzette zich tegen het feit dat hij geboeid werd en rukte zich los. De politie moest de wapenstok hanteren, waarna de verdachte het verzet opgaf en kon worden opgesloten voor nader verhoor. (05-028613)

Aanhouding na bedreiging

Verdachte gedraagt zich zeer agressief

Enschede

Op dinsdag 8 maart werd omstreeks 18.15 uur de komst van de politie verlangd bij de opvang aan de Molenstraat. Een 38-jarige bewoner was daar herhaaldelijk bedreigd door een 45-jarige Enschedeër en het vermoeden bestond dat deze bedreiging zou worden uitgevoerd. De politie hield de verdachte aan, waarop deze helemaal door het lint ging. Hij schreeuwde en bedreigde de agenten gedurende de rit. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten voor nader verhoor. Daarna zal de verdachte nog een vonnis moeten uitzitten van 1 dag. Bovendien kan hij worden gegijzeld voor 1 week vanwege een boete van 153 euro (verkeersovertreding). (05-028624.)

Verkeerscontrole

Politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Enschede

In de avond/nachturen van dinsdag 8 op woensdag 9 maart hield de politie een gecombineerde controle op alcohol en snelheid op de Lossersestraat in Enschede. In totaal werden 148 automobilisten gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 9 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 109 km/u in plaats van 80 km/u. Daarnaast werd bekeurd voor het niet volgen van de verplichte rijrichting op voorsorteervak (1x), niet dragen van autogordel (1x) en negeren stopteken (1x). Deze laatste overtreding werd gepleegd door een 81-jarige automobilist uit Losser. Naar de rijvaardigheid/geschiktheid van de man wordt een onderzoek ingesteld. Bij het negeren van het stopteken moest de politieman opzij springen om niet overreden te worden. De verdachte stopte pas na 75 meter. Voor de alcoholcontrole werden 6 blaastesten afgenomen echter geen overtreding geconstateerd. (05-028713)

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt slingerend over de weg

Enschede

Op woensdag 9 maart controleerde de politie omstreeks 02.15 uur een automobilist op de Gronausestraat in Enschede. Het rijgedrag van de automobilist was hen opgevallen. De verdachte reed slingerend over de weg en bovendien 25 km/u te hard. De politie constateerde alcoholgebruik bij de verdachte, een 31-jarige Enschedeër en hield hem aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,72 o/oo. De verdachte moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op. (05-028727)

Twee medewerkers Politie Twente vrijgesproken

Vanochtend heeft de rechtbank in Almelo twee Twentse politieambtenaren vrijgesproken Haaksbergen
De politieambtenaren werden ervan verdacht meineed te hebben gepleegd in een civiele zaak over de aankoop van een boerderij in Haaksbergen. In verband met deze zaak waren de twee collega's al geruime tijd geschorst. Deze schorsing is opgeheven. Een nadere bestudering van het vonnis zal moeten uitwijzen of een disciplinair traject nodig wordt geacht. De twee collega's zullen spoedig mogelijk weer aan het werk gaan, maar waar en wanneer dat zal zijn zal in alle rust worden bekeken. Deze vrijspraak is een stap in een al lang slepende kwestie en betekent een grote opluchting voor de twee medewerkers, hun gezinnen en collega's. In verband met dezelfde zaak is twee weken geleden een derde collega buiten functie gesteld. Wat deze vrijspraak betekent voor hem zal nog nader bekeken worden. De buiten functiestelling blijft daarom voorlopig gehandhaafd.

Noot aan de redactie: nadere inlichtingen zullen niet worden verstrekt. Verzoeken om toelichting voor radio of tv zullen niet worden ingewilligd.

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --