Gemeente Borsele

Nieuwsbericht

Inspraak van start voor bestemmingsplan Borsels Buiten [09-03-2005 11:45]

In mei 2003 is gestart met de integrale herziening van het bestemmingsplan landelijk gebied, Borsels Buiten geheten. Dit plan heeft betrekking op het gehele grondgebied van de Gemeente Borsele, met uitzondering van de kernen, bedrijfsterreinen, kampeerterreinen en Groenproject t Sloe. Inmiddels is het voorontwerp van het bestemmingsplan gereed, waarmee het moment is aangebroken dat de officiële inspraakprocedure van start gaat.

In het in voorbereiding zijnde nieuwe bestemmingsplan, wordt getracht de vele (veelal verschillende) belangen van, voor en door de gebruikers van het landelijke gebied, zoals agrariërs, bewoners en natuurbeheerders, op elkaar af te stemmen. Het bestemmingsplan heeft daarom betrekking op iedereen die in het buitengebied van de gemeente Borsele woont, werkt en/of verblijft.
Vele partijen, bijvoorbeeld de gemeenteraad, de dorpsraden, agrariërs en een groep professionals/bestuurders van buiten de gemeente, zijn gevraagd mee te denken over de invulling van het plan.

Belangrijke punten in het bestemmingsplan zijn onder andere de bescherming van cultuurhistorisch en landschappelijk waardevolle terreinen, de uitbreidingsmogelijkheden van in het buitengebied gelegen woningen en bedrijvigheid en de ontwikkelingsmogelijkheden van agrarische bedrijven. Agrarische bedrijven zijn voor hun toekomstige uitbreiding namelijk gebonden aan een op de plankaart ingetekend bouwblok, waarbinnen alle bebouwing geplaatst moet worden. Daarnaast biedt het bestemmingsplan regelingen voor het oprichten van bijvoorbeeld teeltondersteunende voorzieningen en biedt het mogelijkheden voor de inrichting van vrijkomende agrarische bebouwing.

Vanaf vrijdag 11 maart tot en met donderdag 7 april 2005 ligt het voorontwerp van het bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis van Borsele, te Heinkenszand. In deze periode kunnen door iedereen inspraakreacties worden ingediend. Daarnaast is op maandag 21 maart 2005 een inspraakavond belegd in Ontmoetingscentrum De Stenge, Stengeplein 1 te Heinkenszand, aanvang 19.30 uur. Tijdens deze inspraakavond wordt het plan van gemeentezijde nader toegelicht, onder voorzitterschap van de vakwethouder Ruimtelijke Ordening, mevrouw Vermue-Vermue. Ook is het tijdens deze avond uiteraard mogelijk om vragen te stellen en inspraakreacties in te dienen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer Jack Koolen van de gemeente Borsele, bereikbaar op telefoonnummer 0113-238427 en per e-mail via het adres jamkoolen@borsele.nl.