Politie Zuid-Holland-Zuid

09/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

09-03-2005 - Persberichten District I

CONTROLE
GROOT-AMMERS- Tijdens een verkeerscontrole op Gelkenes hebben politieagenten 7 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 4 keer het niet dragen van de autogordel en 3 keer voor te snel rijden. Ze hielden de controle op dinsdag 8 maart 2005 van 09.00 tot 13.00 uur. In totaal werden ongeveer 180 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur.

GORINCHEM- Tijdens een verkeerscontrole op de Nieuwe Wolpherensedijk hebben politieagenten 29 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 24 keer het niet dragen van de autogordel en 5 keer voor het niet hands-free bellen. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 8 maart 2005 van 13.00 tot 16.00 uur. In totaal werden ongeveer 250 voertuigen gecontroleerd.

HUISELIJK GEWELD
ALBLASSERDAM Op dinsdagavond 8 maart 2005 omstreeks 20.50 uur is een 45-jarige man uit Alblasserdam aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 36 jarige vriendin uit Alblasserdam. De mishandeling vond plaats in de W.B.van der Veldenstraat. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

RIJDEN ONDER INVLOED
LEERDAM- Op dinsdagavond 8 maart 2005 omstreeks 20.55 uur is op de Parallelweg een 52 jarige vrouw uit Schoonrewoerd aangehouden wegens rijden onder invloed met een bedrijfsauto. In het bureau blies zij net boven de streep. Na verhoor is ze met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.

PAPENDRECHT- Op woensdagochtend 9 maart 2005 omstreeks 03.10 uur is de Jan Steenlaan een 40 jarige man uit Papendrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

INBREKERSGEREEDSCHAP
GORINCHEM- Drie mannen, één van 26 jaar uit Rotterdam en twee van 17 en 18 jaar uit Papendrecht, zijn door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op woensdagochtend 9 maart 2005 omstreeks 01.35 uur op de Rijksweg A 15 ter hoogte van Gorinchem. In de auto waarin het drietal reed troffen de agenten inbrekersgereedschap aan. De verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt of het drietal iets op hun kerfstok heeft.

DISCIPLINAIR ONDERZOEK
REGIO- De Politie Zuid-Holland-Zuid is een intern disciplinair onderzoek gestart naar enkele medewerkers. Deze medewerkers worden verdacht van het zonder toestemming en zonder reden, tijdens de surveillancedienst, overschrijden van de regiogrenzen van de politieregio Zuid-Holland-Zuid. Vooralsnog is vastgesteld dat de grensoverschrijdingen in totaal twee maal plaatsvonden; in december 2004 en in januari 2005. In beide nachten zijn zij naar Amsterdam gereden. De zaak kwam aan het rollen omdat er een snelheidsovertreding is gemaakt in een van deze nachten. Wanneer blijkt dat de medewerkers daadwerkelijk schuldig bevonden worden zullen door de Politie Zuid-Holland-Zuid passende disciplinaire maatregelen worden getroffen zoals altijd wordt gedaan. De Politie Zuid-Holland-Zuid betreurt deze zaak.

Inmiddels zijn als gevolg van dit disciplinaire onderzoek 2 personen buiten functie gesteld, daarover bent u 4 maart j.l. geïnformeerd.