Politie Zuid-Holland-Zuid

09/03 Hoeksche Waard

09-03-2005 - Persberichten District III

BRANDSTICHTING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
MAASDAM- De politie is op zoek naar getuigen van een brandstichting in een leegstaande woning aan de s-Gravendeelseweg. De brand brak uit op maandagavond 7 maart 2005 omstreeks 22.10 uur aan de achterzijde van de woning onder de dakpannen. De brandweer bluste de brand. Na onderzoek bleek dat de garagedeur kennelijk open had gestaan en dat daar vermoedelijk jeugd, welke regelmatig in de woning aanwezig is, een tussendeur heeft opengebroken en daarna de brand heeft aangestoken. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets weten van de brandstichting of wel eens jeugd in de woning heeft gezien, worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD
NUMANSDORP Dinsdag 8 maart heeft Politie Zuid-Holland-Zuid een hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Einsteinstraat opgerold. In het bedrijfspand werden in totaal 3327 planten aangetroffen. Omdat er ook illegaal stroom werd afgetapt, doet Eneco aangifte van diefstal van stroom. De planten zijn afgevoerd door Ecoloss en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepplantage.

CONTROLE
S-GRAVENDEEL- MAASDAM- Tijdens verkeerscontroles hebben politieagenten 41 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 37 keer geen autogordel dragen, 1 keer voor het niet vastdoen van de kinband van een helm, 1 keer voor het niet hands-free bellen en 2 keer voor te snel rijden. Ze hielden de controle op dinsdag 8 maart 2005 op de Zuid Voorstraat, de Hendrik Hamerstraat en de Smidsweg in s-Gravendeel en op de Sportlaan en de Trambaan in Maasdam. In totaal werden ongeveer 580 voertuigen gecontroleerd.

DISCIPLINAIR ONDERZOEK
REGIO- De Politie Zuid-Holland-Zuid is een intern disciplinair onderzoek gestart naar enkele medewerkers. Deze medewerkers worden verdacht van het zonder toestemming en zonder reden, tijdens de surveillancedienst, overschrijden van de regiogrenzen van de politieregio Zuid-Holland-Zuid. Vooralsnog is vastgesteld dat de grensoverschrijdingen in totaal twee maal plaatsvonden; in december 2004 en in januari 2005. In beide nachten zijn zij naar Amsterdam gereden. De zaak kwam aan het rollen omdat er een snelheidsovertreding is gemaakt in een van deze nachten. Wanneer blijkt dat de medewerkers daadwerkelijk schuldig bevonden worden zullen door de Politie Zuid-Holland-Zuid passende disciplinaire maatregelen worden getroffen zoals altijd wordt gedaan. De Politie Zuid-Holland-Zuid betreurt deze zaak.

Inmiddels zijn als gevolg van dit disciplinaire onderzoek 2 personen buiten functie gesteld, daarover bent u 4 maart j.l. geïnformeerd.