Veilig Amsterdam

Brandweer Amsterdam - Brandweer Amsterdam werkt aan kwaliteitsdekking

09/03/2005 - Brandweer Amsterdam opent over circa vier jaar een nieuwe brandweerkazerne op het Van Slingerland bedrijventerrein. Hiermee komen we tegemoet aan het rapport van het ingenieursbureau SAVE. De dekking van Westerpark blijft gewaarborgd.

Deze modernisering leidt ook tot het instellen van een tijdelijke hulppost aan de Den Brielstraat. De kazerne aan het Jan van Schaffelaarplatsoen wordt gesloten. In Osdorp komt zeer binnenkort een nieuwe brandweerkazerne.

De Ondernemingsraad van Brandweer Amsterdam is akkoord gegaan en de medewerkers van de betrokken kazernes zijn ingelicht door de korpsleiding. Ook zij kunnen zich met de genomen besluiten verenigen. Het stadsdeelbestuur van Westerpark en het bewonerscomité "Behoud brandweerkazerne Spaarndammerbuurt" zijn op de hoogte gebracht. Zij kunnen zich vinden in de kwaliteitsslag van de brandweer. Hierbij heeft het bewonerscomité gevraagd om in de buurt meer aan preventie te doen, zoals voorlichting aan buurtbewoners en het adviseren van- en samenzoeken met bewonerscoörporaties naar preventieve oplossingen.

De maatregelen worden in gang gezet. Op 22 maart wordt de eerste kazerne in Osdorp geopend.