Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


09 maart 2005


Zutphen - 15 bromfietsen opgevoerd


Dinsdagmorgen werd door de politie een bromfietscontrole gehouden op de Molengracht ter hoogte van het IJsselpaviljoen. Bij deze controle bleek dat 15 bromfietsen opgevoerd waren. De bromfietsers kunnen een boete tegemoet zien. Verder werd bekeurd voor : 1x motor niet op de rijbaan, 1x bromfiets niet op de rijbaan, 1x onverzekerde bromfiets en 1x ondeugdelijke rem bromfiets.


Dinsdagmorgen werd eveneens een algehele controle gehouden op de Warnsveldseweg en de Den Elterweg. Voor de volgende feiten werd bekeurd: 1x geen APK auto, 1x auto niet verzekerd, 2x niet handsfree telefoneren, 2x aanhangwagen niet juist bevestigd, 1x ondeugdelijke losbreekreminrichting, 4x rijden door rood licht en 4x niet dragen autogordel.


Twello / Wilp - Politie controleert op gordelgebruik


Agenten hebben dinsdag op verschillende locaties in Wilp en Twello gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Negen bestuurders krijgen een boete, omdat ze de gordel niet droegen. Verder werd bekeurd voor: 1x niet handsfree bellen, 1x kenteken auto niet leesbaar en 1x vervallen APK.


Joppe/ Epse - 140 bestuurders te hard


Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben dinsdagmiddag bij controle op de Dortherdijk in Joppe 70 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 1430 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km. Er is hier 60 km toegestaan.


Bij controle op de Lochemseweg in Epse reden dinsdagavond 70 van de 1190 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km. Er is hier 60 km toegestaan.


Terwolde - Drankrijder betrapt


Agenten hebben afgelopen nacht (di-woe) bij controle op de S. Schotanusstraat een 31 jarige automobilist uit Apeldoorn betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies op het politiebureau 1,4 prom. In verband met recidive werd het rijbewijs ingevorderd.


Zutphen - Gereedschap weggenomen

Uit een bedrijfswagen geparkeerd aan de van der Capellenlaan werd in de nacht van maandag op dinsdag gereedschap, waaronder diverse boormachines en een tegelsnijder weggenomen. Er werd een deur geforceerd om in de wagen te komen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52


---- --