Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 9 maart 2005

Persbericht

Provincie honoreert 13 woningen uit de knelpuntenpot

Vandaag, 9 maart 2005, zijn de Provincie Drenthe en de gemeente De Wolden het eens geworden over toepassing van de knelpuntenpot van de provincie. De gemeente verzocht de provincie drie seniorenwoningen in Koekange en 10 senioren- en starterswoningen uit het Molenplan te Ruinerwold niet 'af te schrijven' van het huidige woningbouwcontingent, maar ten laste te brengen van de provinciale knelpuntenpot. Dit is nu gehonoreerd door de Provincie.

In een eerder stadium werd dit afgewezen, omdat er volgens de provincie afspraken gemaakt moesten worden met zorgaanbieders voor de seniorenwoningen. Deze zijn nu gemaakt. Icare Thuiszorg Verpleging en Verzorging heeft toegezegd zorg aan te bieden aan de toekomstige bewoners van de genoemde seniorenwoningen.

De knelpuntenpot is o.a. bedoeld voor bijzondere woonvormen, zoals woonzorgcomplexen en voor starterswoningen.

Tijdens het werkbezoek van de Statencommissie aan de gemeente op 13 oktober jl. werd het vraagstuk van de drie te bouwen seniorenwoningen in Koekange (Dorpsstraat 32) reeds aan de orde gesteld. Ook daarna is de gemeente druk doende geweest om een beroep te kunnen doen op de knelpuntenpot. Daarbij speelde het verzoek voor het bouwen van 10 senioren- en starterswoningen in Ruinerwold (Molenplan aan Dijkhuizen 60-62) eveneens een rol. Door deze 13 woningen binnen de knelpuntenpot te laten vallen, kan de gemeente hetzelfde aantal woningen 'behouden' voor haar huidige woningbouwcontingent.

/////////////////////////////////////

Noot van de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau voorlichting, tel. (0528) 378 241


---- --