CONNEXXION

Connexxion vergroot haar gebied in het noorden

PERSBERICHT

Datum: 9 maart 2005
Kenmerk: 05.005

Connexxion wint aanbesteding Stadsdienst Zwolle, Noordoost Overijssel en Drenthe

Connexxion kreeg vandaag een fantastische mededeling. Zij is er in geslaagd haar stadsdienst Zwolle te behouden. Daarnaast heeft Connexxion ook het perceel voor het ontsluitende netwerk gewonnen. In een openbare aanbesteding, uitgeschreven door de provincie Overijssel en Drenthe, bleek de aanbieding van Connexxion het best te voldoen aan de wensen van de opdrachtgever. Connexxion is zeer verheugd om haar huidige werkgebied in het noorden van het land te vergroten.

Voor de reizigers van de stadsdienst Zwolle heeft Connexxion het volgende in petto: 100% nieuw lagevloer wagenpark op de stadsdienst; 15 minuten dienst op werkdagen en koopzondag; voor één euro reizen in Zwolle; snelle rechtstreekse verbinding naar de scholen; uitgebreide route en hogere frequentie Servicelijn; gedetailleerde up to date reisinformatie in de bus en op de belangrijkste halten; altijd zichtbaar: de busstop.

Voor de reizigers in Noordoost Overijssel en Zuidwest Drenthe heeft Connexxion het volgende aangeboden.
100% toegankelijke lagevloerbussen; luxe toegankelijke lagevloer midibussen in Hoogeveen en Meppel; dynamische reisinformatie op alle belangrijke haltes; actuele informatie in de bus via beeldschermen; een eenvoudig en aantrekkelijk Gemakstarief; een kwartierdienst van Dedemsvaart richting Zwolle; een extra scholierenlijn van Dedemsvaart richting Zwolle; een nieuwe verbinding van Borger naar Beilen; een goede verbinding met lijn 31 naar Station Ommen; verbeterde aansluitingen op bus en trein; inspraak in de verdere ontwikkeling van het openbaar vervoer.

////////////////////////////////