Gemeente Tilburg

05077 OWT

Datum
9 maart 2005

Start aanleg Burgemeester Letschertweg - wegdeel Spinder/Dongenseweg

De aanleg van de Burgemeester Letschertweg (Noordwesttangent) vordert. Binnenkort wordt gestart met het wegdeel Spinder / Dongenseweg over een lengte van circa 4,5 kilometer aan de noordzijde van het industrietterrein Vossenberg en Kraaiven. Een belangrijk gedeelte van de Burgemeester Letschertweg om de verbinding tussen de Midden-Brabantweg en de Dongenseweg te realiseren.

Inhoud werkzaamheden

Deze week wordt in opdracht van Openbare Werken Tilburg gestart met de aanleg van het wegdeel tussen de Spinder en de Dongenseweg. Globale werkvolgorde:
. Rooien bomen langs de Dongenseweg, hiervoor is een kapvergunning verleend; . Verleggen kabels en leidingen nutsbedrijven;
. Maken tijdelijke by-pass i.v.m. aanleg rotonde in de Dongenseweg t.h.v. de Gesworenhoekseweg; . Maken rotonde in de Dongenseweg;
. Gedurende het aanleggen van de by-pass voor de rotonde en de aanleg van de rotonde zal er een omleidingsroute aanwezig zijn in Vossenberg over de periode vanaf begin april tot eind juli; . Maken cunetten en wegfunderingen en asfalt verharding; . Maken tijdelijke by-pass t.b.v. de aansluiting van de nieuwe weg op de Dongenseweg ter hoogte van de Heijbloemseweg; . Maken aansluiting nieuwe weg op de Dongenseweg; . Ter hoogte van de T-aansluiting (verlengde Gesworenhoekseweg op de nieuwe weg) komt een verkeersregelinstallatie; . Gedurende het maken van de definitieve aansluiting van de nieuwe weg op de Dongenseweg zal een omleiding aanwezig zijn vanaf eind augustus tot einde werk.

Uitvoering planning

Afhankelijk van het weer, is de verbinding tussen de Spinder en de Dongenseweg medio september 2005 gereed.

Babette Agerbeek, Themacommunicatie, 013-542 82 86 / 013 - 540 81 04 (woensdag en vrijdag)


---- --