Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


09 maart 2005


Overval SNS-bank Ermelo


Drie mannen op een scooter hebben woensdagochtend geprobeerd de SNS-bank in Ermelo te overvallen. Ze zijn zonder buit vertrokken. Kort voor 09.00 uur sloegen twee gemaskerde mannen met een moker een zijruit van het bankgebouw in de Stationsstraat kapot.


Eén van de mannen stapte vervolgens via de vernielde ruit naar binnen en probeerde een soort brandwerende kast te openen, waarvan hij mogelijk het vermoeden had, dat daarin geld zou worden bewaard. Toen de kast op slot bleek te zijn en waarin overigens ook geen geld wordt bewaard, kroop de man weer door de kapotte ruit naar buiten en vertrok met zijn medeverdachte op een paarse bromscooter. Een derde verdachte die aan de overzijde van de bank, bij een restaurant vermoedelijk op de uitkijk stond, sprong vervolgens als derde persoon ook op de paarse scooter, waarna het trio verdween.


De paarse scooter werd kort daarop teruggevonden aan de zijkant van het groene kruisgebouw (achterzijde Ireneschool).


De herkomst van de paarse scooter is nog niet duidelijk.
De politie is een onderzoek gestart.

Getuigen die de drie mannen met de scooter in de omgeving van de Jeugdkant of daarna nog hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --