Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

9 maart 2005

CNV BedrijvenBond bezorgd over afwikkeling concessie Arriva zuidwest-Drenthe

"Alle betrokkenen moeten weer onder dak"

Voor vakgroepbestuurder Marco Hietkamp van de CNV BedrijvenBond is een ding helder: alle personeelsleden van Arriva die zijn betrokken bij het concessieverlies in zuidwest-Drenthe moeten straks weer goed onder dak komen bij de nieuwe concessiehouder Connexxion.

In totaal 80 medewerkers van Arriva, 65 chauffeurs en 15 zogenoemde indirecten, worden geraakt door deze concessiewisseling in het verzorgingsgebied dat ligt tussen ruwweg Hoogeveen en Meppel. "Wij zullen alles op alles zetten om goede afspraken te maken over werk en inkomensgevolgen voor de betrokken medewerkers. De positie daarin van de indirecten baart ons in het bijzonder zorgen. Laat staan dat wij akkoord zullen gaan met het aanwijzen van zogenoemde indirecte-indirecten. Dat vinden wij zonder meer een fout onderdeel van de concessiewet", aldus Hietkamp, die hierover ook al slechte ervaringen heeft met de concessiewisseling in het verzorgingsgebied IJsselmond en de Q-liner (Lelystad-Groningen).

Voor nadere informatie
Marco Hietkamp (vakgroepbestuurder): 06 - 51 60 19 60 Wouter de Jong (persvoorlichting): 030 - 634 8 243 / 06 - 53 19 22 66

Houten, 9 maart 2005


---- --