NOVA

9 maart 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Jeugdzorg onder de loep
Vorig jaar werd het lichaam van de 3-jarige Savanna gevonden in de achterbak van een auto. De kleuter was om het leven gebracht. Haar moeder en stiefvader zijn gearresteerd en de zaak is nog onder de rechter. Maar ook de instanties moeten verantwoording afleggen. Hebben zij genoeg gedaan om het drama te voorkomen? Morgen verschijnt een rapport over de rol van de jeugdzorg. In de studio Adri van Montfoort, adviseur Jeugdzorg.

VS zeggen Suriname de wacht aan
De Verenigde Staten zullen niet samenwerken met Suriname als Dési Bouterse president wordt. De Amerikanen willen geen regering met een veroordeelde drugsdealer aan het hoofd. De veroordeling van Bouterse wegens drugshandel door een Nederlandse rechtbank kan niet worden genegeerd, zegt de Amerikaanse ambassade in Paramaribo. In NOVA reacties.

Werklozen willen geen tomaten plukken
Uitkeringsgerechtigden moeten gewoon seizoenswerk kunnen doen in de tuinbouw. Mensen hoeven zelfs niet bang te zijn dat hun uitkering lager uitvalt als ze een paar weken in de kassen werken. Allemaal met de bedoeling de instroom van Oost-Europeanen af te remmen. Maar vooralsnog komen de Nederlanders niet en de Polen nog altijd graag.

Presentatie: Paul Witteman

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.