Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 9 maart 2005

Vernieling auto

STEENBERGEN: Van een Mercedesbus, die op de Zuidwal stond geparkeerd, werden in de nacht van maandag op dinsdag twee banden lekgestoken. Vermoedelijk werd hiervoor een mes gebruikt. De eigenaar heeft bij de politie aangifte van de vernieling gedaan.

Aanhanger tegen boom

STEENBERGEN: Woensdagmorgen reed een inwoner van Fijnaart met zijn bestelbus met aanhangwagen over de Afgeslechtedijk, toen de aanhangwagen losraakte, begon te slingeren en uiteindelijk met een klap tegen een in de berm staande boom eindigde. Gelukkig raakte niemand gewond. De - overigens onbeladen - aanhangwagen raakte total loss. Uit onderzoek kwam naar voren dat er een scheur in de koppeling heeft gezeten.

Politie bekeurt 13 weggebruikers

KRUISLAND: Vanochtend hield de politie tussen 11.00 en 12.00 uur een snelheidscontrole met de lasergun op de Kruislandsedijk. Dit is de provinciale weg tussen Steenbergen en Kruisland. Een zestal bestuurders werd bij de controle bekeurd, omdat ze sneller reden dan de toegestane snelheid van 60 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur. De overtreders kunnen binnenkort een bekeuring in de brievenbus verwachten.

STEENBERGEN: Woensdagmiddag controleerde de politie tussen 13.30-14.30 uur het gedrag van de weggebruikers aan de Burgemeester van Loonstraat. Alle passanten hielden zich netjes aan de snelheid. Wél kregen 5 automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel (45 euro), werd één bestuurder bekeurd, omdat de APK was verlopen en kreeg één automobilist bekeurd omdat hij geen geldige autoverzekering (WAM) voor zijn voertuig afgesloten had.

DINTELOORD: Tussen 15.00 en 16.00 uur werd een controle gehouden aan de Steenbergseweg. Vijf bestuurders werden door de politie bekeurd, omdat ze hun autogordel niet droegen (45 euro).

Bromfietsende vrouw (17) gewond

HALSTEREN: Woensdagmorgen vond omstreeks 8.30 uur op de Halsterseweg een aanrijding plaats tussen een bestelauto met aanhangwagen en een bromfiets. De bestuurder van de bestelauto met aanhangwagen reed in de richting van Halsteren en wilde linksaf slaan naar de Stapelakker. Uit de tegenovergestelde richting naderde vanuit Halsteren ook een bestelauto. De bestuurder hiervan gaf, toen hij zag dat de andere auto linksaf wilde slaan, door middel van knipperen met zijn lichten aan dat de tegenligger voor mocht gaan.
Toen de bestuurder van de bestelauto met aanhangwagen van dit aanbod gebruik maakte, zag hij een bromfietser over het hoofd, die over het fietspad vanuit de richting Halsteren naderde. De 17-jarige vrouw uit Halsteren werd frontaal geschept door de bestelauto met aanhangwagen. Ze ging over de voorruit heen en belandde daarna op straat. De vrouw is per ambulance naar ziekenhuis Lievensberg gebracht. Na onderzoek bleken de verwondingen gelukkig mee te vallen.

Man (33) aangehouden op verdenking van bedreiging met mes

BERGEN OP ZOOM: Een 33-jarige man uit Bergen op Zoom is woensdagmorgen omstreeks 6.00 uur in zijn woning door de politie aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in een woning aan het Narcissenveld een of meerdere personen te hebben bedreigd. Een 19-jarige vrouw had bij een buurtbewoner ter hoogte van het balkon op het raam geklopt. Omdat de man de vrouw niet kende, heeft hij haar niet binnen gelaten, maar de politie ingeschakeld. Die kwam onmiddellijk ter plaatse en maakte uit het verhaal van de vrouw op, dat zij, samen met enkele anderen, door een man met een mes was bedreigd. De politie is de bewuste woning vervolgens binnen gegaan en wist daar een 33-jarige man aan te houden. In de woning werd inderdaad een mes aangetroffen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Politie houdt dronken bestuurder aan

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagavond raakte omstreeks 20.00 uur drie voertuigen betrokken bij een aanrijding op de Meilustweg. Een 59-jarige automobilist reed over de Meilustweg en liet een tegemoetkomende automobilist niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg. Door de klap raakte een derde auto, die op korte afstand van het ongeval stil stond, eveneens beschadigd. Van één van de betrokkenen, een 43-jarige man uit Bergen op Zoom, vermoedde de politie dat hij teveel gedronken had. Hij werd door de politie onderworpen aan een ademanalysetest. Uit de test kwam naar voren dat de man te veel alcohol had genuttigd (600 ug/l). Hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd en kan de man een proces verbaal tegemoet zien.

Politie houdt weggebruikers aan voor rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van dinsdag op woensdag zag een politiesurveillance omstreeks 1.00 uur op de Burgemeester de Roocklaan een automobilist rijden, van wie het vermoeden bestond dat hij te veel alcohol genuttigd had. De 26-jarige man uit Bergen op Zoom werd onderworpen aan een blaasproef en op grond daarvan meegenomen naar het bureau, waar de ademanalyse een score van 530 ug/l opleverde. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en een schikkingsvoorstel overhandigd.

BERGEN OP ZOOM: Een uur later constateerde dezelfde
politiesurveillance dat ook een automobilist aan de Prins Bernhardlaan te diep in het glaasje had gekeken. Deze 43-jarige inwoner van Bergen op Zoom had het iets minder bont gemaakt dan zijn voorganger. De ademanalysetest gaf een uitslag van 335 ug/l. Ook deze automobilist kreeg een rijverbod (2 uur) en een schikkingsvoorstel overhandigd.

Politie neemt auto in beslag na diverse overtredingen

HOOGERHEIDE: De politie heeft dinsdagmiddag omstreeks 13.45 uur de personenauto van een 21-jarige inwoner van Bergen op Zoom in beslag genomen. De aanleiding van de controle was het rijgedrag van de Bergenaar. De man had op de Putseweg, ter hoogte van de Sportlaan, over het kruisingsvlak en een voorsorteervak een andere personenauto ingehaald. Tevens bleek dat de auto niet APK-gekeurd was. Toen ook nog bleek dat de man de auto bestuurde terwijl zijn rijbewijs was ingenomen door het CJIB (Centraal Justitieel Incasso bureau), werd de auto in beslag genomen.

Politie houdt snelheidscontrole onder weggebruikers

SCHIJF: Dinsdagmiddag hield de politie op diverse plaatsen snelheidscontroles. Aan de Achtmaalsebaan werd een bromfietser bekeurd, die 59 km/uur reed. Een automobilist kreeg eveneens een prent, omdat hij het controlepunt met een snelheid van 93 km/uur passeerde, terwijl een maximum van 80 km/uur is toegestaan. Tijdens een controle aan de Gebrande Hoefstraat bleken alle weggebruikers zich keurig aan de snelheid te houden. Aan de Bredasebaan overtreden twee bromfietsers de wet door een te hoge constructiesnelheid van hun voertuig. De een reed 51 km/uur; de ander maakte het met 59 km p/uur nog iets bonter.

Auto inbraak

SPRUNDEL: Woensdag werd in de vroege morgen omstreeks 2.15 ingebroken in een auto in de Polderstraat. De eigenaar van de auto werd door het auto-alarm geattendeerd op de inbreker, maar kon niet meer voorkomen dat uit de auto het beeldscherm van een navigatiesysteem werd gestolen.

Diefstal auto

ROOSENDAAL: Dinsdagochtend ontdekte de eigenaar van een witte Opel Corsa dat zijn auto in de loop van de nacht was gestolen. Op de plaats, waar hij m had geparkeerd lag glas op de grond. De auto is voorzien van het kenteken PK-46-FS en heeft waarschijnlijk een kapotte ruit. De eigenaar van de auto heeft aangifte van de diefstal gedaan. De politie heeft de auto internationaal als gestolen laten registreren.

Politie vindt gestolen auto terug

ZUNDERT / ROOSENDAAL: Dinsdagochtend vond een surveillerende politie bij een volkstuintje in Zundert een auto. De auto was niet afgesloten en de bedrading bleek te zijn doorverbonden. Ongeveer op hetzelfde moment ontdekte de Roosendaalse eigenaar van de auto dat zijn voertuig was gestolen, nadat hij het voertuig maandagavond had geparkeerd aan de Bredaseweg. Toen de man enkele uren later aangifte wilde doen, kon de politie hem verblijden met het nieuws dat zijn auto al was gevonden. De auto werd getakeld en de politie stelt een sporenonderzoek in.

Automobilist (49) gewond na aanrijding

ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag omstreeks 18.00 uur raakte de 49-jarige bestuurder van een bestelauto gewond bij een aanrijding. In een bocht van de Wouwbaan begon zijn auto door onbekende oorzaak te slippen, waarna de auto op de andere rijbaan terecht kwam. Daar reed op dat moment een andere bestelauto. Hoewel de bestuurder van deze auto de slippende auto, die inmiddels om zijn as was gedraaid, uit alle macht probeerde te ontwijken, kon een aanrijding niet worden voorkomen en gleed de slippende auto tegen zijn tegenligger. Het gewonde slachtoffer uit Halderberge, is per ambulance overgebracht naar het Sint Franciscusziekenhuis, waar naast een hoofdwond ook verwondingen aan zijn sleutelbeen, ribben en longen werden geconstateerd.

Auteur: Manon Ostendorf