Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


09 maart 2005


Apeldoorn - Autodief bij achtervolging talud af


Op woensdag (09-03) werden er rond 03.35 uur twee exclusieve auto's gestolen bij een woning aan de Schuttersweg. De daders forceerden de garagedeur en namen de sleutels van de twee auto's mee. Een grijze BMW 330i Touring (in Alpina-uitvoering) stond in de garage en een zwarte VW Golf R32, kenteken 60-LD-HD, stond op de oprit voor de garagedeur. De kanteldeur werd opengebroken en de auto's de rijbaan opgeduwd. Op dat moment werd benadeelde wakker en ontdekte de diefstal. Hij liep naar buiten en gaf een schreeuw, waarop de daders er met beide auto's vandoor gingen. Even later ziet een politieman thv de rotonde op de Jachtlaan (bij AGOVV) de BMW met hoge snelheid naderen, gevolgd door een tweede auto die meteen een andere route nam toen de politieman zichtbaar werd. De politieman zette de achtervolging in op de BMW. Tijdens de achtervolging werden hoge snelheid bereikt. en schakelde de BMW-bestuurder de verlichting uit. Op de Arnhemseweg konden meerdere politiewagens bij de achtervolging aanhaken.
Via de Kayersdijk en Hanzegraaf reed de auto naar Lieren. Aldaar keerde de bestuurder en reed met hoge snelheid en groot licht richting de achtervolgende politieauto's die de doorgang probeerden te blokkeren. De BMW reed met onverminderde dezelfde snelheid door de berm langs de politieauto's.
De BMW reed vervolgens de oprit naar de A1 in de richting Deventer op en raakte daar van de weg en glijdt het talud af tussen de struiken.
De bestuurder is te voet gevlucht en is ondanks een zoekactie met diensthond niet meer aangetroffen. De zwarte VW Golf wordt nog vermist. De politie is een nader onderzoek gestart.


Apeldoorn - Fietser raakt licht gewond


Een 68-jarige fietser uit Apeldoorn raakte dinsdagmorgen licht gewond na een aanrijding. Een 28-jarige automobiliste uit Apeldoorn reed rond 11.50 uur over de Hoge Dries. Zij gaaf op de kruising met de Eendrachtstraat geen voorrang aan de fietser en aanrijding was het gevolg. De fietser liep diverse kneuzingen en schaafwonden op.


Apeldoorn - Gewond na aanrijding


Een 17-jarige bromfietser uit Hoenderloo raakte dinsdagmiddag rond 13.35 uur gewond na een aanrijding. De bromfietser reed over de Korenstraat en verleende op de kruising met het Leienplein geen voorrang aan een openbaar vervoer bus. De jongen werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Winkeldiefstal


Bij een winkel aan de Hoofdstraat werden dinsdagmiddag vier tieners uit Apeldoorn betrapt door beveiligingspersoneel van de winkel. De tieners wilden vier lange broeken en 6 strings wegnemen zonder af te rekenen. Zij werden door de beveiliging overgedragen aan de politie. De tieners zullen worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel getroffen zal worden.


Apeldoorn - Gladde banden bromfiets


Agenten hebben dinsdagmorgen een 18 jarige bromfietser uit Apeldoorn bekeurd. Zij zagen rond 07.10 uur de bromfietser rijden op de Mheenlaan met redelijk hoge snelheid. De bromfiets had twee gladde banden, geen voorrem en een ondeugdelijke stuurinrichting. Tevens bleek de Apeldoorner niet in het bezit van een bromfietsercertificaat.


Apeldoorn - Diefstal bij bedrijf


De politie heeft dinsdagmorgen bij een bedrijf aan de Kleine Fluitersweg twee werknemers van het bedrijf aangehouden. De werknemers worden ervan verdacht goederen, waaronder een laptop, weggenomen te hebben bij het bedrijf. De twee, beiden 19 jaar oud, uit Apeldoorn, werden overgebracht naar het politiebureau, waar zij bekenden meerdere goederen weggenomen te hebben.


Apeldoorn - Verkeersongeval

Een 70-jarige automobilist uit Wenum Wiesel verloor tijdens het invoegen op A50 de macht over het stuur doordat de aanhangwagen terecht kwam in spoorvorming op het wegdek en begon te slingeren. De combinatie begon te scharen en kwam half op de linker rijstrook en half in de berm terecht. Een achterop komende 49-jarige Duitse automobilist kon de combinatie niet meer ontwijken. De lading van de aanhangwagen, een partij golfplaten, belandden op de vluchtstrook en in de berm. Omdat de platen gebroken waren kwam de brandweer ter plaatse om te bekijken hoe eea geborgen moest worden.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --