Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (09/03)

OOSTERHOUT NB, 9 maart 2005

Vrouw komt om het leven bij verkeersongeval in Oosterhout

OOSTERHOUT: Op woensdag 9 maart 14.30 uur vond op de Abdis van Thornstraat een dodelijk verkeersongeval plaats. Bij dit ongeval is een vrouwelijke fietser om het leven gekomen. Zij kwam in aanrijding met een afslaande trekker met oplegger. De identiteit van de overledene is op dit moment nog niet bekend.
Het ongeval gebeurde op de kruising Abdis van Thornstraat / Leijsenhoek / Veerseweg.
Ter plaatse wordt het verkeer geregeld met verkeerslichten. De vrachtwagenchauffeur,
een 35-jarige man uit Goes, kwam vanaf de Veerseweg en wilde rechtsaf de Abdis van Thornstraat opdraaien. Vermoedelijk zag hij daarbij de fietster over het hoofd. Waar de fietster precies vandaan kwam, is op dit moment nog niet bekend. Het slachtoffer kwam ten val en belandde onder de wielen van de oplegger. Ze overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De vrachtwagenchauffeur en een aantal getuigen zijn overgebracht naar het politiebureau en opgevangen door medewerkers van het bureau Slachtofferhulp.
Personeel van de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de Politie Midden en West Brabant stelt een uitgebreid onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval. Om die reden zette de politie de bewuste kruising enige tijd af met rood-witte linten. Om 16.20 uur is de kruising weer vrijgegeven. Eventuele getuigen van dit trieste ongeval kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Arrestaties na openlijke geweldpleging

WAALWIJK: Een 24-jarige man uit Vlijmen en zijn 20-jarige vriendin uit Waalwijk deden vrijdag 4 maart aangifte van mishandeling. De twee waren vrijdagavond omstreeks 21.45 uur onderweg naar de Besoyensestraat. De man ging per auto, zijn vriendin ging te voet. Toen de man in de Besoyensestraat aankwam en zijn auto had geparkeerd, wilde hij zijn vriendin tegemoet lopen. Plotseling stopte er een auto met daarin vier mannen. De mannen stapten uit en één van hen spoot plotseling een bijtende stof in de ogen van de Vlijmenaar. Het ging vermoedelijk om peperspray. Daarna sloegen de mannen het slachtoffer. Hij liep daarbij een blauw oog en diverse kneuzingen op. Zijn vriendin schoot hem te hulp en probeerde hem te ontzetten. Op dat moment werd ook zijn bespoten met de bijtende stof.
De politie stelde een onderzoek in en dat leidde op woensdag 9 maart tot de arrestatie van vier verdachten. Het gaat om een 25-jarige Waalwijker, een 24-jarige man uit Heusden, een 25-jarige man uit Rosmalen en een 17-jarige man uit Den Bosch. Het viertal is verhoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Ze zijn aan het einde van de middag weer in vrijheid gesteld.

Woninginbraak in Dongen

DONGEN: De politie onderzoekt een woninginbraak in de Mozartstraat. Het delict is gepleegd op dinsdag 8 maart is tussen 08.30 uur en 11.25 uur. Een ruit van een deur aan de achterzijde van de woning bleek te zijn vernield. Uit de woning werden enkele spaarpotten met inhoud weggenomen.

76 bekeuringen bij snelheidscontroles

OOSTERHOUT: De politie hield dinsdag 8 maart tussen 13.00 uur en 17.00 uur op diverse plaatsen in Oosterhout snelheidscontroles. Daarbij werd gebruik gemaakt van de lasergun. Op de Oostpolderweg en de Beneluxlaan bleek niemand te hard te rijden, op de Slotlaan reed één automobilist te hard (80 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan).

TERHEIJDEN / MADE: De politie hield dinsdag 8 maart snelheidscontroles op de Moerdijkseweg (maximumsnelheid 80 km/uur) in Terheijden en op de Crullaan (maximumsnelheid 50 km/uur) in Made.
Op de Moerdijksweg reden tussen 10.15 uur en 12.45 uur van de 274 passanten er 21 te snel langs de radar. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/uur.
Op de Crullaan reden tussen 13.05 uur en 15.35 uur 44 van de 1.009 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 82 km/uur.

Prostitutiecontrole in Hulten

HULTEN: Medewerkers van het Prostitutiecontroleteam van de politie hielden dinsdagavond 9 maart een prostitutiecontrole in een sexclub aan de Rijksweg. Daarbij werden 12 vrouwen gecontroleerd, van wie vier hun papieren niet in orde hadden. Deze vier buitenlandse vrouwen bleken niet in het bezit te zijn van een geldige verblijfsvergunning voor Nederland. Ter plaatse bleek bovendien dat de beheerder van het pand niet aanwezig was, terwijl dit volgens de vergunning wel zo hoort te zijn. Tegen de vrouwen en de eigenaar van de club wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agenten betrappen notoire dronken automobilist

SPRANG-CAPELLE: De politie controleerde in de nacht van dinsdag 8 maart op woensdag 9 maart omstreeks 02.20 uur in de Bernhardstraat een 38-jarige automobilist uit Sprang-Capelle. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 452 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Omdat het niet de eerste keer was dat de man met een slok op achter het stuur zat, is zijn rijbewijs ingevorderd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer