Fortis Bank

Samenstelling van de Raad van Bestuur

Op de vergadering van 9 maart 2005 heeft de Raad van Bestuur van Fortis beslist over de herbenoemingen die ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 25 mei 2005 zullen voorgedragen worden (Brussel 9:15, Utrecht 15:00)

De Raad van Bestuur zal aan de Aandeelhouders van Fortis voorstellen om Graaf Maurice Lippens te herbenoemen voor een termijn van drie jaar en Baron Daniel Janssen voor een termijn van één jaar, gezien de heer Janssen in 2006 de door de Raad van Bestuur bepaalde leeftijdsgrens zal bereiken.

Ten gevolge van het nieuwe beleid omtrent de maximale duur van een mandaat van non-executive bestuurder, heeft de Raad van Bestuur besloten om de herbenoeming van Prof. Dr. Annemieke Roobeek niet voor te leggen aan de Aandeelhouders van Fortis.

Mevrouw Roobeek maakte sinds 1994 deel uit van de Supervisory Board van Fortis AMEV en was non-executive bestuurder van de Raad van Bestuur van Fortis sedert 1998. Gedurende al deze jaren genoot de Raad van Bestuur van haar diepgaand inzicht in de strategische keuzes van Fortis en van haar sterke toewijding aan het werk in de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur betuigt zijn grote erkentelijkheid voor de belangrijke bijdrage die mevrouw Roobeek heeft geleverd aan de ontwikkeling van Fortis gedurende een periode van belangrijke interne en externe groei.

Later vandaag, 9 maart 2005, zal de Raad van Bestuur beslissen over de resultaten van Fortis in 2004 en het voorstel van dividend dat ter goedkeuring aan de aandeelhouders zal worden voorgelegd. Het persbericht over de resultaten en het dividend zal op donderdag 10 maart, vòòr de opening van Euronext, worden uitgestuurd.

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 27,7 miljard (28/2/2005) en circa 52.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 91
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20