Politie Zeeland


---

Z-1327-2005 Onder invloed, Vogelwaarde
Een 56-jarige man uit Hulst is vanmiddag rond 14.22 uur betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed op de Provincialeweg in Vogelwaarde toen hij staande gehouden werd door agenten die van hem een blaastest vorderden. Hieruit bleek dat de man bijna drie maal zoveel alcohol had gedronken dan toegestaan. Hij kon zijn rijbewijs meteen inleveren en mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

W-1327-2005 Winkeldief aangehouden
Een politieman heeft in zijn vrije tijd een winkeldief op heterdaad betrapt bij het wegnemen van een drietal suede jassen uit een kledingzaak in de Walstraat in Vlissingen.
De 38-jarige Vlissinger wilde met de drie jassen de winkel verlaten toen de alarmpoortjes afgingen. Helaas voor de man werd hij in de kraag gevat door de politieagent die hem meteen overdroeg aan zijn collega's. Zij hebben de man verder gehoord en hij is ingesloten in het huis van bewaring.

W-1328-2005 Mishandeling
Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar een mishandeling die is gepleegd op een school in Middelburg.
Vanmiddag omstreeks 14.30 uur vond de mishandeling plaats. Een 14-jarige jongen, een leerling, werd tegen zijn kin en scheenbeen getrapt en tegen zijn rug geslagen door een hem onbekende jongen. De onbekende was volgens de 14-jarige geen leerling van de school. De aanleiding voor de mishandeling is hem eveneens niet bekend. De jongen heeft zich onder behandeling van een arts gesteld. Hij raakte gewond aan zijn kin.

W-1329-2005 Vernieling auto Middelburg
Tussen 23.00 uur gisteravond en 09.00 uur vanmorgen werd op het Vromoldsland in Middelburg een personenauto bekrast.
De krassen werden gezet op ruiten, motorkap en zijkant van de auto. Het schadebedrag is ongeveer 2000 euro.

Z-1330-2005 Bromfiets gestolen
In Hulst, op de Sportlaan, is een bromfiets weggenomen.
De diefstal heeft plaatsgevonden tussen 10.30 uur en 17.30 uur vandaag. De brommer betreft een zwarte Tomos van het type Flexer. De brommer is voorzien van het verzekeringsplaatje TBT-239. Achterop de brommer zat een zwarte koffer, en voorop zat een rieten mandje.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.