Ingezonden persbericht





Bloor research: 'SAS is de toonaangevende partij op het gebied van performance management*'


Huizen, 2 maart 2005 - SAS is in zijn streven geslaagd om de marktleider te worden op het gebied van performance management-oplossingen, zo luidt de conclusie van het laatste rapport van Bloor Research.

Het Bloor rapport geeft aan dat een echte performance management-oplossing zeker drie toepassingen omvat, voor business intelligence, performance management en analyse. SAS heeft deze drie toepassingen in huis en levert een uitstekende prestatie op alle onderzochte gebieden, zoals financiële management, risk management, IT value management en activity-based management.

"De performance management-markt is pril en de meeste aanbieders richten zich eenvoudigweg op financiële toepassingen en scorecards. Vaak ontbreken de analytische toepassingen en sommige aanbieders bieden zelfs geen toepassing voor activity based management. SAS daarentegen, beschikt over een productportfolio waar andere aanbieders alleen van kunnen dromen, met dekking in zowel de breedte als de diepte", zegt onderzoeksleider Philip Howard van Bloor Research.

SAS 9: Data delen

SAS Performance Management is gebaseerd op het revolutionaire SAS 9 Enterprise Intelligence Platform, dat een geïntegreerd platform biedt voor alle SAS producten. Het grote voordeel van SAS 9 is dat het alle toepassingen hun (meta-) gegevens laat delen. Voor performance management betekent dit dat de cijfers, statistieken, grafieken en prestatiecijfers van de ene toepassing, onmiddellijk beschikbaar zijn voor de andere.


"De geïntegreerde metadata omgeving SAS 9 maakt SAS koploper in de branche", zegt Paul Spoormans, senior consultant performance management van SAS NL. "Strategie, planning en financiën vormen de basis van een effectief performance management systeem. SAS gaat verder en biedt een praktisch totaaloverzicht van ieder onderdeel van een organisatie, met inbegrip van het klantgedrag, uitgaven aan leveranciers en de inzet van het menselijk kapitaal en de bijdragen daarvan aan de prestatie van de onderneming."


Branchespecifieke kengetallen

Met het SAS 9 Enterprise Intelligence Platform voldoet SAS aan de technologische voorwaarden voor een bredere kijk op performance management. Door toe te snijden op de verschillen branches en branchespecifieke kengetallen aan de oplossingen toe te voegen, heeft SAS duidelijk de leiding genomen. "In SAS vind je de aanbieder van performance management-oplossingen die het gehele spectrum afdekt", concludeert Howard. "Nu en in de toekomst."

Over SAS

SAS levert een nieuwe generatie business intelligence software en dienstverlening die werkelijke enterprise intelligence creëert. SAS-oplossingen worden gebruikt door meer dan 40.000 organisaties, waaronder 90 procent van de Fortune 500 bedrijven, om meer winstgevende relaties te ontwikkelen tussen klanten en leveranciers en om meer accurate en gefundeerde beslissingen mogelijk te maken waarmee bedrijven kunnen laten groeien. SAS is uniek in de volledige integratie van data warehousing en analytische en traditionele BI-toepassingen zodat grote hoeveelheden gegevens worden getransformeerd tot werkelijke informatie. Sinds drie decennia levert SAS zijn mondiaal opererende klanten The Power to Know. Meer informatie is te vinden op http://www.sas.com/.





Ingezonden persbericht