Gemeente Echt-Susteren


Wie schrijft geschiedenis in Echt? (03-03-2005)

De Stichting Openbare Bibliotheek Westelijke Mijnstreek organiseert op 10 maart aanstaande de gemeentelijke ronde van de provinciale geschiedenisquiz. Het motto van deze quiz is: Spiegel van de Lage Landen. De quiz vindt plaats in het streekmuseum Echt-Susteren, Heerweg 40 te Echt. Het programma begint om 19.30 uur en duurt ongeveer tot 22.00 uur. Kandidaten kunnen zich voor de quiz inschrijven tot en met 26 februari. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar in alle bibliotheken in de Westelijke Mijnstreek.

De quiz bestaat uit een gemeentelijke ronde en een provinciale finale en is qua presentatie vergelijkbaar met het Groot Nationaal Dictee. In de Westelijke Mijnstreek organiseren de bibliotheken van Schinnen, Sittard en Echt-Susteren op dezelfde dag en tijdstip hun eigen gemeentelijke ronde. De winnaars van deze ronde worden vervolgens uitgenodigd deel te nemen aan de Provinciale finale.

Aan de deelnemers worden veertig geschiedenisvragen voorgelegd over de regio, over Limburg en over geschiedenis algemeen. De uitslag wordt na afloop meteen bekend gemaakt.

Het thema van de 70e Boekenweek in 2005 is Spiegel van de Lage Landen Boeken over onze geschiedenis en wordt gehouden van 9 tot en met 19 maart 2005. Tijdens dit tien dagen durende evenement staan de duizenden boeken waarin de geschiedenis van Nederland wordt beschreven centraal. De bibliotheken van de Stichting Openbare Bibliotheek Westelijke Mijnstreek organiseren allerlei activiteiten rond het gekozen thema. De geschiedenisquiz is een van deze activiteiten.