Eicon Networks ontwikkelt SSL-VPN voor veilig werken op afstand

Eicon Networks op CeBIT 2005, 10-16 maart, Hal 16, Stand G19

Den Haag, 24 februari 2005 - Eicon Networks, internationaal aanbieder van betrouwbare communicatie-producten voor zakelijke toepassingen, zal tijdens CeBIT 2005 zijn nieuwe Shiva VPN gateways voor veilige datacommunicatie binnen kleine en middelgrote bedrijven demonstreren. De Shiva VPN gateways maken onderdeel uit van een nieuwe reeks Eicon-producten voor spraak, teleconferenties, IP-telefonie en eenvoudige applicatieontwikkeling.

De drie nieuwe Eicon Shiva VPN gateways voor professioneel gebruik in kleine en middelgrote bedrijven vormen hét antwoord op elke situatie waar een VPN-applicatie vereist is. Met de Shiva 4102 gaat Eicon voorop in de ontwikkeling van een veilige toegang op afstand via SSL-VPN (SSL: Secure Sockets Layer). De Shiva 1100 maakt gebruik van VPN-functionaliteit om draadloze netwerken (WLAN's) beter te beveiligen, terwijl de Shiva 500 een gateway vormt om privé-werkplekken en kleine bedrijven beveiligd te verbinden. Deze nieuwe producten vormen een uitbreiding op de succesvolle familie van Shiva VPN Gateways - de 2105 en 3000 series. Deze producten worden geleverd met een onbeperkt aantal client-licenties en gratis managementsoftware voor de gateway, waarmee een snelle, flexibele configuratie en een eenvoudig beheer mogelijk wordt, zelfs wanneer er meerdere apparaten in gebruik zijn.

Spraak en teleconferenties
De Diva Server V series van Eicon Networks, die speciaal ontwikkeld zijn voor spraak- (zowel telefonie als stembesturing) en conferentieapplicaties, zullen worden uitgebreid met nieuwe functionaliteit zoals call-holding en call-forwarding voor analoge extensielijnen. Deze Diva Server 5 series worden reeds ondersteund door Nuance en Envox. Met de Diva Server SoftIP software kunnen bestaande fax-, spraak- en unified-messaging applicaties snel en naadloos worden gemigreerd naar pure IP-omgevingen. Diva Server SoftIP creëert daarom een basis voor vrijwel elke spraak-over-IP (VoIP) en fax-over-IP (FoIP) applicatie. De Diva Server SDK biedt een uitgebreide hoeveelheid nieuwe functies. Dit veelomvattende en eenvoudig te gebruiken gereedschap stelt softwareontwikkelaars en systeemintegrators in staat om een veelheid van applicaties te creëren op het gebied van telefonie, stembesturing en conferenties.

"Wij hebben er alle vertrouwen in dat we nu een optimale productreeks aanbieden om hardwarematige spraakapplicaties en veilige datacommunicatie op de markt te kunnen brengen", zegt Rob Sperrey, Director of Sales Marketing and Support - Northern Europe van Eicon Networks. "Dankzij onze vele en uiteenlopende technische samenwerkingsverbanden, ontwikkelen we meer dan alleen maar standaardoplossingen. Wij zijn ook steeds beter in staat om producten te leveren die specifiek op maat zijn gemaakt om tegemoet te komen aan de behoeften van individuele gebruikers."