Gemeente De Bilt


Gemeente De Bilt sluit contract met Agis over deelname collectieve ziektekostenverzekering

Sinds 1 januari jl. kunnen inwoners van De Bilt met een minimuminkomen deelnemen aan een collectieve ziektekostenverzekering die de gemeente met Agis Zorgverzekeringen overeen is gekomen. Het officieel bekrachtigen van deze overeenkomst -door ondertekening van het contract- vindt plaats op donderdag 10 maart om 13.00 uur in De Coesfeldzaal van Jagtlust, Soestdijkseweg zuid 173 in Bilthoven. Het contract wordt namens de gemeente ondertekend door wethouder mevrouw drs. R.C.M. Stadhouders; namens Agis ondertekent de heer L. Bokhout, adjunct directeur zakelijke markt.

Programma

* Korte toelichting door wethouder Stadhouders
* Korte toelichting door de heer Bokhout

* Ondertekenen contract

* Vragen

Achtergrond

Inwoners met een inkomen dat niet hoger ligt dan de voor hen geldende bijstandsnorm vormen de doelgroep. Het contract biedt voor bij Agis verzekerde minima grote voordelen. Deelname betekent een aanzienlijke uitbreiding van het ziektekostenpakket en een korting op de premie van aanvullende verzekering. De gemeente betaalt een deel van de premie, te weten 6,- per maand per deelnemer.

Er zijn meerdere redenen voor het afsluiten van de collectieve ziektekostenverzekering.

Bijstandsgerechtigden zijn vaak onvoldoende aanvullend verzekerd tegen medische kosten. Landelijk heeft ongeveer 95% van alle ziekenfondsverzekerden een aanvullende verzekering, terwijl dat onder bijstandsgerechtigden minder dan 75% is. Met de invoering van de collectieve ziektekostenverzekering hoopt de gemeente te bereiken dat een groter aantal minima van het recht op vergoeding van bepaalde medische kosten gebruik gaat maken.
Mutatiedatum 03/03/2005