Gemeente Apeldoorn

Loenen in de schijnwerpers op 10 maart

Het dorp Loenen staat in de schijnwerpers op de politieke markt van donderdag 10 maart.
De Vereniging Dorpsraad Loenen houdt een presentatie over voor het dorp belangrijke onderwerpen. De dorpsraad zal onder meer praten over de Dorpsvisie Loenen die in de maak is, het probleem van de verkeersstroom door het dorp en het voorzieningenniveau. Daarna is er een discussie met raadsleden. De presentatie begint 20.00 uur.

De politieke markt van 10 maart sluit af met een politiek marktcafé over Loenen. Alle Loenenaren kunnen vanaf 21.00 uur in het café in het Stadhuis verder praten met de raadsleden over het dorp of over andere zaken. Er zijn drankjes en hapjes.

De gemeenteraad laat bij voldoende animo op 10 maart een bus rijden die de Loenenaren naar het stadhuis brengt en s avonds laat weer naar huis rijdt. De bus vertrekt 19.00 uur vanaf het Dorpshuis in Loenen. Alle Loenenaren hebben begin maart een uitnodigingsbrief thuis gekregen voor deze politieke markt. De brief is tevens te vinden op de webpagina over Loenen op www.apeldoorn.nl onder de button Uw Raad in Loenen.

De verkeersoverlast in Loenen is zo groot dat er maar een stuk bos moet worden opgeofferd om een rondweg aan te leggen, zo luidt deze maand de stelling waar mensen uit Loenen op kunnen reageren. Mee eens of niet mee eens? Iedereen kan het laten weten door mee te doen aan de poll op de webpagina over Loenen.

In 2005 bezoeken de raadsleden elke maand een Apeldoorns stadsdeel of dorp. Zij wonen daar tal van bijeenkomsten bij. Welzijnsorganisatie Wisselwerk ondersteunt de raad hierbij en inventariseert elke maand welke activiteiten er plaatsvinden in het betreffende stadsdeel of dorp. Tevens is er elke maand een speciale politieke markt met een presentatie van een wijk- of dorpsraad en een café voor alle bewoners van een wijk of dorp.

Verder op de politieke markt van 10 maart onder andere een overleg over cliëntenparticipatie en een bijeenkomst met wijkraad Ugchelen over hun zorgen over het groeiende aantal zendmasten voor mobiele telefoons in hun omgeving.

De volledige agenda van de politieke markt is te vinden op de website van de gemeenteraad: www.apeldoorn.nl/gemeenteraad, onder de button Agenda/Verslagen.

Voor het laatst bijgewerkt op: 4-mrt-2005 01:48