Gemeente Grootegast


Culturele Raad Grootegast.

Dialezing in Doezum.
Op donderdag 10 maart a.s. organiseert de Culturele Raad een dia/lezing in de Ned. Herv. St. Vitus Kerk in Doezum. Het thema voor deze lezing is "Maria en Jezus in de beeldende kunst", een boeiend onderwerp dat veel mensen zal aanspreken. De lezing wordt gepresenteerd door
drs. Saskia Goddijn. Zij is kunsthistorica en geeft les aan diverse instellingen. Zij studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.
De avond begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 3,50 euro inclusief een kopje koffie. U bent van harte welkom.

Streektaal en "schriefwedstried".
De culturele raad organiseert op donderdag 31 maart a.s. opnieuw de jaarlijkse streektaalavond. Ditmaal in de recreatiezaal van het woonzorgcentrum Het Hooge Heem in Grootegast. De voorbereidingen zijn in volle gang! Er zal voorgelezen worden in de streektaal, er is plaats voor zang en muziek en er is aandacht voor de "schriefwedstried". Verhalenschrijvers en dichters (m|v) die in het Westerkwartiers een bijdrage willen leveren worden van harte uitgenodigd hun medewerking te verlenen. Het thema waarover geschreven moet worden is "bevrijding". Voor dit onderwerp is gekozen omdat het in 2005 zestig jaar is geleden dat ons land werd bevrijd van de Duitse overheersing. Ouderen kijken uiteraard op een andere wijze tegen het thema aan dan jongeren. Zij hebben het vaak zelf meebeleefd en kunnen vanuit die achtergrond hun ervaringen op papier zetten. Jongeren moeten het veelal hebben van verhalen die zij hebben gehoord of er van hebben gelezen in spannende boeken. Aan het onderwerp kan dus vanuit verschillende invalshoeken inhoud worden gegeven. Dus jong of oud, iedereen kan meedoen. Wel gelden er een aantal spelregels. Een verhaal of gedicht moet in het Westerkwartiers zijn geschreven. Of het in deze taal niet helemaal klopt is in feite niet zó belangrijk, het gaat om de inhoud. Een geschreven verhaal mag niet langer zijn dan maximaal 3 A/viertjes. Getypt of op de computer niet meer dan maximaal 2 A/viertjes. Deelnemers moeten woonachtig zijn in de gemeente Grootegast. Inzendingen kunnen tot 20 maart a.s worden ingediend bij het secretariaat van de Culturele Raad Grootegast, p/a Hoofdstraat 97, 9861 AC Grootegast. Zet in de linkerbovenhoek: streektaal. En denk aan een kopie voor u/jezelf. Inzendingen worden beoordeeld door een jury. Voor zover nog niet begonnen: alsnog aan de slag en veel succes!
---

(c) 2003 Gemeente Grootegast