Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

10 maart 2005

Ontwikkelingen rondom werkgelegenheid absurd

Spoedoverleg bij NedCar

CNV Metaal en elektro heeft vanmorgen om 09.00 uur spoedoverleg bij NedCar over de situatie bij het bedrijf. Zoals bekend is de productie opnieuw naar beneden bijgesteld en zal in 2005 nog slechts ruim 140.000 auto's bedragen, waar in een eerdere raming was voorzien in een productie van meer dan 200.000 automobielen.
De CNV-bond wil dat NedCar de werkgelegenheidsgarantie nakomt en dat de directie van het bedrijf een dringend beroep doet op Mitsubishi en DaimlerChrysler meer hun best te doen hun producten in de markt te zetten. Bestuurder Arthur Bot van CNV Metaal en elektro: "De Smart ForFour zie je nergens, er wordt niets ondernomen om de auto te verkopen. En klanten die zijn geïnteresseerd in de aanschaf van een Mitsubishi Colt, kunnen drie maanden wachten. Het is geen wonder dat de verkoop van de auto's keer op keer naar beneden moet worden bijgesteld."
Ook vindt de bond dat de lokale, provinciale en nationale overheid meer moeten doen om werkgelegenheid en industriële bedrijvigheid te behouden. "Als NedCar het niet houdt, gaan er duizenden banen verloren en verdwijnt veel industriële kennis die is toegesneden op de automotive-industrie. Niet alleen bij NedCar, maar ook bij veel toeleveranciers. Bovendien is de situatie nu zo dat de sociale cohesie in het zuidelijk deel van Limburg steeds meer wordt bedreigd door aanhoudende reorganisaties en sluitingen bij andere bedrijven," aldus Arthur Bot.
Voor nadere informatie
Arthur Bot (bestuurder CNV Metaal en elektro), tel.: 06 - 20 44 51 90 Jan Immerzeel (persvoorlichting), tel.: 06 - 22 39 30 12


---- --