Ingezonden persbericht


Persbericht

10 maart 2005

Introductie van de ROB-1, een met Bluetooth(TM) bestuurbare camera


- Een camera op wieltjes die rondtourt en foto's neemt -

CeBIT, Hannover, Duitsland - 10 maart 2005 - Foto's maken met je mobiele telefoon is niet meer beperkt tot wat je door de lens van je telefoon ziet. Sony Ericsson's nieuwe met Bluetooth(TM) bestuurbare camera, de ROB-1, kan vrij en draadloos rondbewegen. De besturing gaat via de joystick of het toetsenbord van je mobiele telefoon of met de touch screen van een P900 of P910i. Op de display van de telefoon zie je precies wat de ROB-1 in beeld heeft. Vervolgens kan je deze beelden op dezelfde manier vastleggen zoals je dat normaal ook doet met je telefoon. De Bluetooth(TM) Motion Cam ROB-1 maakt zijn debuut op de Sony Ericsson stand op de CeBIT (Hall 26, Stand D32), waar bezoekers de camera voor het eerst kunnen uitproberen.

De rijdende camera

The ROB-1 kan tot een afstand van 50 meter van de telefoon en gebruiker rondtouren en video streamen naar de display van de telefoon. Dankzij de combinatie van een drietal wieltjes, zijn ronde vorm en slimme cameratechnieken is het apparaat flexibel, beweeglijk en heeft het een ruim gezichtsveld. De ROB-1 is elf centimeter in doorsnede en kan vooruit en achteruit bewegen, om hoeken kijken en op de plaats draaien. Bovendien kan de camera met een hoek van 70º omhoog en 20º omlaag draaien. Een fel licht op de voorzijde belicht de weg en zorgt ervoor dat je foto's kunt nemen in een donkere omgeving. Aangezien er genoeg geheugen in de camera zelf zit, kan je geruime tijd foto's blijven nemen voordat je de foto's op je mobiele telefoon opslaat of overbrengt naar een pc met de bijgeleverde USB-kabel.

Bluetooth & fun

Sony Ericsson brengt met de de ROB-1 weer een innovatieve en fun gadget met Bluetooth(TM) technologie op de markt, dat grenzen verlegt en consumenten zal kietelen. De Bluetooth(TM) CAR-100, de met Bluetooth bestuurbare auto die voor het eerst te zien was op de Sony Ericsson stand op de CeBIT van 2003, was de eerste applicatie die Bluetooth gebruikte voor een fun aspect in plaats van een praktisch doel. De ROB-1 zet deze traditie nu voort door de besturingsmogelijkheden van de CAR-100 te combineren met video streaming.

Must-have gadget

Ulf Persson, Corporate Vice President en Head of Accessories van Sony Ericsson is enthousiast over de fun mogelijkheden van de ROB-1: "Dit is een fantastisch apparaat voor degenen die als eerste nieuwe technologieën uit willen proberen en lol willen hebben met deze nieuwe applicaties. Net als de Bluetooth auto een grote groep gadget fans aansprak, geloven we dat de ROB-1 de nieuwe must-have Bluetooth gadget zal worden die je aan familie en vrienden kan showen."

The Bluetooth(TM) Motion Cam ROB-1 is beschikbaar vanaf het derde kwartaal van 2005. De adviesverkoopprijs is nog niet beschikbaar.

Voor meer informatie: www.SonyEricsson.com/CeBIT

Sony Ericsson Mobile Communications ontwikkelt veelzijdige mobiele telefoons, accessoires, PC-kaarten en M2M oplossingen voor de wereldwijde communicatiemarkt. Het bedrijf is in 2001 opgezet als een joint venture door Ericsson en Sony. Het hoofdkwartier bevindt zich in London en er werken in totaal 5.000 mensen, onder andere op de verschillende R&D sites in Europa, Japan, China en Amerika.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut.

Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.com/nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht