Ingezonden persbericht


Persbericht Driebergen, 8 maart 2005

Rock Steady: aansprekend programma voor tieners
Youth for Christ ondersteunt kerken in Nederland met een nieuw programma

Driebergen - Youth for Christ Nederland (YfC) heeft een nieuw programma ontwikkeld voor tieners: Rock Steady. Veel kerken hebben moeite om het evangelie op een aansprekende manier te presenteren voor tieners. YfC wil met dit programma kerken ondersteunen bij het tienerwerk en hen een kant-en-klaar-programma in handen geven voor de invulling van tienerdiensten en catechesebijeenkomsten.

Edward de Kam, directeur YfC: "Wij geloven dat de kerk bij uitstek Gods instrument is om jongeren in aanraking te brengen met Jezus Christus. Daarbij is het ook van belang dat jongeren hun eigen plekje vinden binnen de kerk." Met Rock Steady wil YfC kerken hierin ondersteunen. Het Rock Steady-programma is ontwikkeld voor tieners in de leeftijd van circa 11 tot en met 14 jaar en bevat creatieve bijbelstudies, flitsende spelen en groepsgesprekken.

Overgangsfase van tieners

Afhankelijk van het profiel van de tieners en de kerk, kan Rock Steady gebruikt worden als invulling van 'tienernevendiensten' of catechisatiebijeenkomsten. Bas Huibregtse, landelijk coördinator Rock Steady: "Tieners zitten zowel lichamelijk, sociaal, verstandelijk, psychisch als geestelijk in een overgangsfase. Ze zijn te oud voor de zondagschool of kinderdienst en de preek is voor hen vaak nog moeilijk te begrijpen." Rock Steady sluit aan bij de leefwereld van tieners en maakt een directe koppeling met de basis van het evangelie.

Ondersteuning in de kerk

Naast Rock Steady, heeft YfC verschillende werkvormen ontwikkeld voor missionair jongerenwerk in de kerk, te weten Rock Solid (11-14), Solid Friends (14-17 jaar) en Youth Alpha (12-19 jaar). Zo is Rock Solid een dynamisch clubprogramma voor (buitenkerkelijke) tieners dat goed in combinatie met Rock Steady te gebruiken is. Inmiddels zijn er zo'n 500 groepen die de werkvormen gebruiken. Ongeveer 7500 jongeren van binnen en buiten de kerk bezoeken deze groepen.

Youth for Christ
YfC-Nederland bestaat sinds 1946 en is onderdeel van YfC-International. Dit netwerk is wereldwijd in meer dan 120 landen actief. YfC-Nederland organiseert door heel Nederland diverse eigentijdse activiteiten voor (rand en buitenkerkelijke) jongeren. Switch Onderwijsprojecten, lokale YfC-groepen en YfC-jongerencentra, die opereren onder de naam 'The Mall', vormen de andere kernactiviteiten van YfC.



Ingezonden persbericht