Ingezonden persbericht


D-Link lanceert Gigabit gaming-router

Rotterdam, 10 maart 2005 - D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur, introduceert als eerste een Gigabit-router die zeer geschikt is voor gamers. De nieuwe DGL-4300-router is speciaal ontworpen om de best mogelijke game-ervaring te bieden, zowel online als op een lokaal netwerk. Met de intelligente nieuwe technologie 'GameFuel(tm)' krijgen games voorrang op andere applicaties. Hierdoor beschikken games altijd over de maximale capaciteit, ongeacht of ze online of binnen een netwerk gespeeld worden.

De DGL-4300 is ook de eerste router die is uitgerust met vier Gigabit-poorten aan de LAN-zijde. Dit leidt tot maximale prestaties en een draadloze doorvoersnelheid tot 108 Mbps. De router is standaard geconfigureerd voor populaire games, zoals Counter Strike, Half Life, Battlefield Vietnam en Call of Duty. Bovendien is de DGL-4300 geoptimaliseerd voor pc, X-Box en Playstation 2 voor een gegarandeerd snel opstarten en makkelijk configureren.

Door de grafische opbouw van de webinterface kan de gebruiker heel simpel tot 256 verschillende regels instellen voor diverse applicaties. Dit biedt ruime mogelijkheden qua instellingen op de router. Aanpassen van instellingen is makkelijk te realiseren, om op die manier een optimale gaming-ervaring te creëren.

De DGL-4300 biedt de volgende mogelijkheden.

* Krachtige CPU die duizenden gelijktijdige sessies ondersteunt. Dus: router is zeer geschikt voor multimediatoepassingen die veel bandbreedte vereisen.
* Ingestelde profielen voor games als Counter Strike, Half Life, Battlefield Vietnam en Call of Duty zorgen voor een snelle start.
* Vier Gigabit-poorten (10/100/1000 Mbps) aan de LAN-zijde.
* 802.11g draadloze prestaties.

* WPA- of 128-bit WEP-encryptie.

* Stateful Packet Inspection en Network Address Translation (NAT) voor betere beveiliging.
* VPN 'pass-through'-ondersteuning.

* Webgebaseerd beheer.

Prijs en beschikbaarheid
De verkoopadviesprijs voor de gaming-router DGL-4300 is 165 euro (excl. BTW). De DGL-4300 is in april 2005 beschikbaar.

Over D-Link
D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, MKB en SOHO. 'Building Networks for People' is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 87 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie of digitaal beeldmateriaal:
Progress Communications
Birthe Steenvoorden
Tel. +31 (0)20-363 11 52
E-mail: birthe@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl

D-Link
Natasja de Groot
Tel. +31 (0)10-282 14 45
E-mail: info@dlink.nl

D-Link is a registered trademark of D-Link Systems, Inc. All other company names mentioned herein may be trademarks of their respective owners. Copyright © 2003 D-Link. All Rights Reserved.