Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 10 maart 2005

Alkmaar 10-03-2005 - 15.30 uur

Twee jongens aangehouden in verband met verboden wapenbezit

Enkhuizen, woensdag 9 maart 2005.

Woensdagavond werden twee jongens van 19 jaar en afkomstig uit de Wieringermeer, aangehouden in Kreileroord. Kort daarvoor waren de jongens gesignaleerd op de Dolfijn in Enkhuizen. Getuigen zagen dat zij daar een op een vuurwapen gelijkend voorwerp lieten zien aan een aantal mensen die bij hun auto stonden. Vervolgens waren de twee in de auto gestapt en weggereden. Surveillerende agenten signaleerde de auto in de Wieringermeer. De bestuurder parkeerde zijn auto op de Gijs van Gaalenstraat in Kreileroord, waarna de twee jongens werden aangehouden. In de auto werden een luchtdrukwapen aangetroffen. Eén van de verdachten had een zogenaamd vlindermes bij zich. Beide wapens zijn in beslag genomen. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Snelheidscontrole

Medemblik, woensdag 9 maart 2005.

Woensdagmiddag tussen 13.00 en 14.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Westerdijk waarbij volgende werd geconstateerd.

Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u

Aantal passanten: 130

Aantal overtredingen: 19

Hoogst gemeten snelheid: 83 km/u

Naast snelheidsovertredingen werden zes bestuurders bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen en van één auto bleek een band glad te zijn.

Vrouw gewond na val met fiets

Den Helder, woensdag 9 maart 2005.

Woensdagmiddag raakte een 61-jarige vrouw gewond nadat zij ten val was gekomen. De vrouw reed met haar fiets over de Middenweg toen zij door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en ten val kwam. Hierbij brak zij haar arm. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

Vrouw beroofd van tas.

Alkmaar, woensdag 9 maart 2005.

Woensdagavond tussen 20.15 en 20.30 uur werd een 71-jarige vrouw uit Alkmaar van haar tas beroofd. Dit gebeurde op de Cort van der Lindenkade. Het slachtoffer liep daar samen met haar man toen zij van achteren werden ingehaald door een onbekende jongen. Deze trok de tas van de schouder van de vrouw en rende vervolgens weg in de richting van de Emmastraat. Daar stapte hij achter op een bromfiets en verdween. Van de dader is geen goed signalement bekend.

Woninginbraak.

Den Helder, woensdag 9 maart 2005

Woensdag overdag werd ingebroken in een woning aan de Marktstraat. Men is vermoedelijk in de woning gekomen door het forceren van een raam. De bewoner mist een computer met monitor, een DVD-speler, sieraden en een mobiele telefoon.

Jongen beroofd van telefoon.

Alkmaar, woensdag 9 maart 2005.

Woensdagavond omstreeks 18.00 uur is een 13-jarige jongen uit Alkmaar van zijn mobiele telefoon beroofd. De jongen fietste over de Louis Couperusstraat toen hij ter hoogte v-an het fietstunneltje werd aangesproken door een Turks uitziende jongen. De jongen dwong het slachtoffer te stoppen. Hij liep om het slachtoffer heen en pakte vervolgens de mobiele telefoon uit diens broekzak. Vervolgens fietste hij weg in de richting van de Herman Heijermansstraat. De dader is tussen de 17 en 20 jaar oud. Hij droeg een beige jas en blauwe spijkerbroek. Hij reed op een donkerkleurige herenfiets.

Snelheidscontrole

Slootdorp, woensdag 9 maart 2005.

Woensdagmiddag tussen 13.15 en 14.15 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Koningin Wilhelminaweg waarbij volgende werd geconstateerd.

Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u

Aantal passanten: onbekend

Aantal overtredingen: 5

Hoogst gemeten snelheid: 84 km/u

Amazone gewond na val van paard

Den Helder, donderdag 10 maart 2005.

Donderdagmiddag raakte een 16-jarige meisje uit Den Helder gewond nadat zij van haar paard was gevallen. Zij reed over het Zeeweg toen haar paard al galopperend tegen een stilstaande auto aan liep. Het dier was door onbekende oorzaak in paniek geraakt en daardoor onbestuurbaar geworden. Het meisje viel van de rug van het paard. Zij is met verwondingen aan been en bekken overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. Het paard keerde uit eigen beweging terug naar de manege en bleef ongedeerd. De auto waartegen het paard aanliep raakte beschadigd.

Autodief aangehouden na achtervolging

Heerhugowaard, woensdag 9 maart 2005.

Een 24-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats is omstreeks
3.00 uur aangehouden op de Zwarteweg in Bergen op verdenking van het stelen van een auto in Heerhugowaard. Om ongeveer 2.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een Citroën C8 was gestolen bij een autobedrijf aan de Nijverheidslaan. De auto is dwars door de pui naar buiten gereden.

Surveillerende agenten zagen het voertuig rijden op de Schagerweg in Alkmaar en probeerden het voertuig te laten stoppen. De bestuurder ging er echter met hoge snelheid vandoor over de N9 richting Schoorl. Daar werd de verdachte opgewacht door een ander politievoertuig. In Bergen op de Zwarteweg werd het gestolen voertuig tot stilstand gedwongen en kon de bestuurder worden aangehouden. Een andere verdachte kon ontkomen. Naar hem wordt gezocht.

De verdachte, die niet over een rijbewijs beschikt, heeft de diefstal van de auto inmiddels bekend. Ook bekende hij een poging diefstal van een Volkswagen Passat eerder die nacht op de Costerstraat in Heerhugowaard. Doordat een oplettende getuige het tweetal aansprak, gingen zij ervandoor.

De verdachte krijgt een proces-verbaal.