Gemeente Nijmegen

persbericht
10 maart 2005 C012

Nijmeegs drugscafé Malvert gesloten

Café De Malvert is sinds gisteren op last van burgemeester Ter Horst van Nijmegen gesloten. Vanuit het café werden al geruime tijd harddrugs verhandeld. Het café blijft een jaar dicht.

Het café wordt al geruime tijd bezocht door dealers van harddrugs en hun klanten. In 2001 is de eigenaar al eens gewaarschuwd door de politie, dat er drugshandel vanuit het café plaatsvond. Het gaat daarbij vooral om de handel in cocaïne. Dit is diverse keren door de politie vastgesteld. Het is niet vastgesteld dat de eigenaar hier zelf bij betrokken is geweest. De eigenaar draagt echter wel een zware verantwoordelijkheid met betrekking tot het voorkomen van drugshandel.

Burgemeester Ter Horst heeft nu besloten het café voor één jaar te sluiten. Dit gebeurt op basis van overtreding van de Opiumwet en het risico van verstoring van de openbare orde.

De eigenaren zijn hiervan op 17 februari op de hoogte gebracht. Zij hebben daartegen op 22 februari hun zienswijze gegeven en tevens geweigerd het pand per direct te sluiten. Hun visie heeft de burgemeester niet overtuigd, waarna het pand sinds gisteren op last van de burgemeester alsnog per direct is gesloten. Het café mag haar deuren op 9 maart 2006 weer openen. De exploitanten hebben inmiddels tegen deze maatregel bezwaar aangetekend en stappen naar de rechter.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380