Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


10 MAART 2005


Nunspeet - Ongeval op rotonde


Op maandag (07-03) werd rond 17.40 uur een 9-jarig meisje uit Nunspeet aangereden op de rotonde Oranjelaan / Zeeweg door een automobiliste. Het meisje bleef ongedeerd maar er was wel schade aan de fiets. De automobiliste kwam uit de auto, sprak even met het meisje en vertrok vervolgens zonder haar identiteit bekend te maken. De politie wil graag in contact komen met deze mevrouw en eventuele getuigen via 0900 8844.


Putten - Rijden tijdens ontzegging

Een 31-jarige automobilist uit Apeldoorn werd op woensdag (09-03) om 14.25 uur aangehouden op de Engweg voor het rijden tijdens een rijontzegging. Dit was de tweede keer dat hij in een auto reed tijdens de ontzegging; in februari 2005 werd hij ook al betrapt voor deze overtreding. Ook bleek de man zijn rijbewijs nog niet te hebben ingeleverd. Zijn rijbewijs werd nu per direct ingenomen. Hij kan (opnieuw) een proces-verbaal tegemoet zien.


Elburg - Rozenventers zonder vergunning

De politie heeft op woensdag (09-03) om 16.55 uur twee mannen aangehouden die rozen aan de deur verkochten zonder vergunning. Het venten gebeurde oa aan de Terbekerstraat en de Klokbekerweg. De mannen van 18 en 19 jaar waren afkomstig uit Rotterdam. De heren kregen een boete en mochten hun weg weer vervolgen. Dezelfde dag rond 20.15 uur kwamen er meldingen dat er opnieuw gevent werd op de Vackenordestraat. De politie heeft ze aldaar niet meer aangetroffen.


Harderwijk - Verkeersongeval

Een 67-jarige automobilist uit Nunspeet verleende geen voorrang aan een 21-jarige automobiliste uit Zaandam. De aanrijding vond plaats op woensdag (09-03) rond 11.10 uur op de kruising Lorentzstraat en Newtonweg. Beide auto's raakten zwaar beschadigd aan de voorzijde en moesten worden weggesleept.


Harderwijk - Drankrijder betrapt

Een 34-jarige automobilist uit Harderwijk bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op donderdag (10-03) rond 01.45 uur op de Stadswei.
De man blies een promillage van 0,66. Er werd een rijverbod van 2 uur opgelegd en een boete uitgereikt.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --