Ingezonden persbericht

De Troubadour

h a r d e n b e r g

Persbericht WK10

Julian Sas vrijdag met nieuw album in De Troubadour

Hardenberg-, In de laatste week van januari verscheen de laatste CD "Twilight Skies Of Life" van Julian Sas. Het is z'n zesde studioalbum en een sprong voorwaarts voor de snarenheld uit de Hollandse Delta, het Land van Maas en Waal, waar onze grote rivieren het beeld van de Mississippi trachten te weerspiegelen. Julian bracht voor "Twilight" vier weken in de studio door met producer Jos Haagmans, bekend van zijn werk met Boudewijn de Groot, Liesbeth List en Frank Boeijen. "Mijn gitaar weet zelf wel wat-ie doen moet," zegt Julian Sas, "maar ik heb me nu voor het eerst op m'n zang kunnen concentreren". Ondertussen is het geluid van de band op het nieuwe album meer heavy, moddervetter, voller geworden. Vrijdag 11 maart aanstaande staat Julian Sas met z'n band in De Troubadour in Hardenberg.

Tien jaar onderweg heeft tot een fantastisch international kwartet geleid. Pieter van Bogaert komt uit België en sleept een antieke Hammond met zich mee. Drummer Pierre de Haard woont, ondanks z'n Griekse snor en tweede taal, in het Duitse Weeze. En de solide baspartijen komen uit de handen van Tenny Tahamata, die een eeuwenlange Molukse muzikale traditie voortzet.

De man Sas, zijn album en zijn band zijn nog steeds diep geworteld in de power-blues die de band in de hoogtijdagen van "Delivered" in Europa uitgedragen heeft. Maar de vettere, vollere sound van 'Sas 2005', ontstaan na weken van intensief jammen in de eigen studio te Weze, vertoont net zoveel afwisseling als Julian's persoonlijke muzikale smaak. Hij koopt vaak meer dan 50 albums per maand, uiteenlopend van 'southern rock' tot Americana en bezit waarschijnlijk meer blues, meer 'jamband' albums en meer Grateful Dead opnamen dan wie ook in Europe. Het gerucht gaat overigens dat Julian ooit een gitaarsolo van Neil Young wist na te spelen na hem op TV gezien te hebben terwijl het geluid uitstond. Muzikale uitdagingen en de drang om hun rock en blues vocabulaire uit te bouwen houdt de Julian Sas Band de komende tien jaar 'on the road'. Door de nieuwe songs en de synergie tussen de muzikanten onderling straalt het plezier van het spelen weer van de band af. En het publiek blijkt de 'no-nonsense aanpak' meer dan ooit te waarderen: Spelen tot je erbij neervalt! Na iedere show trekt hij zich terug met z'n gitaren en speeltie nog een paar uur na..

'Julian Sas at De Troubadour' begint vrijdag om 23.00 uur. Meer info op www.poppodium.nl

Einde persbericht.



Ingezonden persbericht