Vereniging FME-CWM

Financieren bij zwaar weer

Iedere ondernemer krijgt er wel eens mee te maken: net op het moment dat je wilt investeren of een overstand bij de bank nodig hebt, dan moet je met tussentijdse cijfers komen, die dan net even minder rooskleurig zijn. Gevolg is dat de gesprekken bij de bank in een wat mindere sfeer verlopen en u de gevraagde financiering of overstand maar moeilijk, en dan nog tegen slechtere condities, kunt verkrijgen.Of denk aan het uitstellen van crediteurenbetalingen om aan uw verplichtingen te voldoen. Ooit mee te maken gehad? En de gevolgen?

Doel
U bent na de workshop in staat om uw plannen tijdig en helder verwoord aan uw financier voor te leggen, waardoor de beoogde financieringsuitbreiding onder behoud van de gewenste condities wel gerealiseerd wordt en mogelijke conflicten in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Bedoeld voor
De workshop is met name bedoeld voor de directeur/groot-aandeelhouder (DGA), die op een praktische manier wil leren hoe dergelijke gevallen aan te zien komen en dan weten hoe er op in te spelen.

Werkwijze
Na een algemene inleiding wordt aan de hand van praktijk-voorbeelden inzicht geboden in de werk- en denkwijze van uw bankier. Vervolgens wordt op dit thema voortgeborduurd en krijgt u handvatten aangereikt, waarmee u in de toekomst zelf (of met behulp van een adviseur) een financieringsvoorstel beter kunt onderbouwen. Tijdens de training is ruimte voor interactie met de deelnemers. Uw actieve deelname wordt bijzonder op prijs gesteld. Op deze wijze kunt u ook van de praktijkgevallen van uw mededeelnemers leren.

Trainer
De workshop wordt verzorgd door verschillende partners van het adviesbureau Claasen, Moolenbeek & Partners. Hun zeer ruime ervaring op het gebied van financieren juist in moeilijke situaties staat garant voor een boeiende dag.

Programma
Algemene inleiding
Uitleg over de werkwijze van banken
Behandeling diverse cases
Behandeling van praktijkgevallen van deaanwezigen Opzet financieringsplan
Presentatie financieringsplan

Beperkt aantal plaatsen
In verband met het interactieve karakter van de workshop is het aantal plaatsen beperkt tot maximaal 20. Inschrijving zal plaatsvinden op volgorde van aanmelding en dient te geschieden voor 14 april 2005. U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier.

Kosten
Per deelnemer bedragen de kosten 279,-. Dit bedrag is exclusief BTW en inclusief uitgebreide documentatiemap en diner.

Getuigschrift
Na afloop van de workshop ontvangt elke deelnemer een certificaat van deelname.

Locatie
De bijeenkomst wordt gehouden aan de Boerhaavelaan 40 te Zoetermeer.

Tijdstip
De workshop start om 14.30 uur en zal om circa 21.00 uur worden afgesloten.

Verhindering
Bij verhindering kan de plaats van de deelnemer(s) worden ingenomen door een collega. Na aanmelding is annulering niet meer mogelijk.

Informatie

Stichting Members' Benefits, mevr. C. Willems, 079 - 353 12 05, cwi@fme.nl